Haalandu se u životu neće dva puta ponoviti scena iz Slovenije
Foto - Screenshot

Poprilično interesantno

Haalandu se u životu neće dva puta ponoviti scena iz Slovenije

Midhat Šljivak

Napadač Manchester Cityja i reprezentacije Norveške, Erling Haaland (22), trenutno je bez dileme jedna od najvećih fudbalskih zvijezda svijeta.

Čudesni napadač na fenomenalan je način počeo sezonu u novom klubu. Nezaustavljiv je po protivničke fudbalere i iz dana u dan ovaj 22-godišnjak ima sve više fanova.

Haaland je uvijek 'na meti' fanova. Gdje god da se pojavi nastaje ludilo zbog njega, ali ne i u Sloveniji.

Slovencima je sasvim svejedno što je jedna od najvećih fudbalskih zvijezda svijeta stigla u Ljubljanu. Ovakav 'doček' dosad nije viđen.

Sigurno da ni sam napadač Cityja nije očekivao da mu niko neće smetati po izlasku s aerodroma. Uglavnom se ispred nađe dosta dječaka i djevojčica koje žele fotografiju ili autogram, ali to nije bio slučaj u Sloveniji.

Haaland je možda i po prvi put, otkako je stekao svjetsku slavu, prošao bez ikakvog zahtjeva za fotografiju. Mirno je odšetao prema autobusu i vjerovatno je i njemu ovakva situacija poprilično neobična.

Oglasi

Norveški napadač ime je stekao u redovima austrijskog Salzburga. Eksplodirao je u Ligi prvaka, a zatim je u januaru 2020. godine uslijedio transfer u Borussiju iz Dortmunda.

I u dresu njemačkog velikana nastavio je zabijati. Da nije bilo neugodne povrede njegovi golgeterski rekordi bi bili još i veći, ali i ovako je postigao 86 golova u 89 nastupa.

Proteklog ljeta se odlučio na odlazak iz Dortmunda. Njemačku je zamijenio Engleskom i postao je član aktuelnog prvaka Manchester Cityja.

Golovi nisu prestali. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 10 utakmica i postigao fantastičnih 14 pogodaka.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Što se reprezentacije Norveške tiče Haaland će izvjesno veoma brzo postati najbolji strijelac u historiji nacionalnog tima ove zemlje. Protiv Slovenije će sutra tražiti svoj 21. gol u 22. nastupu.

Najbolji strijelac ove selekcije u historiji je Jorgen Juve koji je postigao 33 gola i ova legenda neće još dugo biti na tom mjestu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi