Kakav nesretnik

Ne treba se previše pitati ko je zabrljao kada Engleska primi gol

Midhat Šljivak

Njemačka od 53. minute vodi s 1:0 protiv Engleske.

Englezi su u prvom poluvremenu promašili brojne šanse na Wembleyju. Kazna je stigla već na otvaranju drugog poluvremena.

Krivac za pogodak je nesretni Harry Maguire. Oborio je Jamala Musialu, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Precizan izvođač je Ilkay Gundogan za prednost Njemačke od 1:0.

OVDJE pogledajte prekršaj Harryja Maguirea i penal Ilkaya Gundogana.

Činjenica da je Maguire ponovo zabrljao sigurno neće usrećiti engleske navijače kojima nikako nije jasno kako kod Garetha Southgatea uopšte i igra.

Nevjerovatna je statistika Harryja Maguirea u prethodnih devet utakmica koje je počeo kao starter u Manchester Unitedu li reprezentaciji Engleske.

Njegov tim je uvijek poražen kada on počne utakmicu, a pobjeđuje kada ga nema na terenu.

Ovaj čovjek definitivno nema sreće. Navijači ne žele da ga gledaju u prvoj postavi, ali za sada selektor Gareth Southgate vjeruje defanzivcu Crvenih đavola.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ovaj defanzivac je za reprezentaciju Gordog Albiona debitovao prije pet godina. Ovo mu je ukupno 47. utakmica, a postigao je sedam golova.

Hoće li nastaviti igrati i u narednom periodu vidjet ćemo u narednim mjesecima. Nije nikome milo da ga gleda u dresu reprezentacije i to je svima jasno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.