Ovom čovjeku je definitivno crna mačka prešla preko puta
Foto - EPA

Statistika koja pokazuje kakav je nesretnik Harry Maguire

Ovom čovjeku je definitivno crna mačka prešla preko puta

M. Šljivak

Kapiten Manchester Uniteda Harry Maguire (29) već nekoliko sezona igra pod žestokim kritikama.

Nesretni defanzivac kojeg je United 2019. godine Leicesteru platio rekordnih 87 miliona eura, konstantno je u centru pažnje zbog svojih očajnih partija, a često je i predmet ismijavanja na društvenim mrežama.

Niko više 29-godišnjeg Maguirea ne smatra ozbiljnim igračem. Ismijavanja su konstantna, a sve je išlo tako daleko da su mu nakon loših igara prošle sezone navijači Uniteda prijetili bombom.

"Mislim da Maguire svaki dan kad dođe kući kaže svojoj supruzi: 'Sra*e sam od fudbalera, ali zarađujem ogroman novac jer oni stvarno misle da sam dobar u tome. Čovjek je s*anje, to moram uvijek reći", govorio je o njemu nekadašnji fudbaler Rafael van der Vaart u nekoliko navrata.

A Maguireu kao da je crna mačka prešla preko puta s obzirom na to da ovaj čovjek nikako nema sreće kada se nađe u početnom sastavu Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske.

U prethodnih devet utakmica njegov tim je poražen kada je Maguire počinjao utakmice. S druge strane kada je na klupi njegova ekipa pobjeđuje.

Maguire zaista nema sreće. Očigledno je da stvari mnogo bolje funkcionišu kada njega nema u ekipi i očigledno da i tim izgleda sigurniji bez njega.

Manchester United je proigrao kada je Erik ten Haag odlučio da izbaci kapitena iz prvog sastava. Redaju se pobjede Crvenih đavola i možda je pravo vrijeme da to napravi i Gareth Southgate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Englezi su doživjeli pravu katastrofu u Ligi nacija. Ispali su u B ligu, a pred Svjetsko prvenstvo je dosta slabosti unutar ekipe. Jedna je očigledno i Harry Maguire.

Ovaj defanzivac je za reprezentaciju Gordog Albiona debitovao prije pet godina. Odradio je ukupno 46 utakmica i postigao je sedam golova.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi