Odlično je počeo u Real Madridu

Džanan Musa pričao Špancima o BiH, pa otkrio kakav savjet mu je dao Luka Dončić

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Džanan Musa briljirao je u dresu Real Madrida u mečevima španskog Superkupa, te je vodio kraljevski klub do prve titule u novoj sezoni.

Musa je u Real Madrid stigao ovog ljeta nakon odlične sezone u Breoganu, te je već u prvim utakmicama pokazao da će biti veliko pojačanje za Kraljeve u ovoj sezoni.

Bh. reprezentativac je u prve dvije utakmice u dresu Reala briljirao u mečevima protiv Betisa i Barcelone koju je kraljevski klub pobijedio u finalu nakon produžetka i došao je do titule španskog Superkupa.

Musa je s Real Madridom potpisao trogodišnji ugovor nakon što je prošle sezone sve oduševio igrama u Breoganu, te je na kraju osvojio čak MVP nagradu Endesa lige što je bio najbolji pokazatelj o kakvom igraču se radi.

Nakon odličnog debija u dresu Reala naš košarkaš je dao izjavu za španski ES radio u kojoj je govorio i o Bosni i Hercegovini.

"Jedini izvor sreće za narod u BiH je sport. Samo sport, trenutno je to fudbal zbog uspjeha u Ligi nacija. U BIH je sport skoro jedina stvar. Sportisti su na visokom nivou, ali nemaju nikakve podrške od države i nadam se da će se to promijeniti", rekao je Musa na početku i nastavio.

"Prije svega želim da budem uzor i radim stvari na pravi način, da budem dobar dečko i pokažem ljudima iz BiH da iz malog grada mogu postići velike stvari u životu. Prije svega želim da budem primjer svima jer sam dobra osoba, a tek onda zbog košarke".

Musa je otkrio da je Luka Dončić bio od velike pomoći kada je stigao u Real Madrid za koji je Slovenac svojevremeno nastupa s dosta uspjeha.

"On mi je kao brat. Mi smo dobri prijatelji i čujemo se jako često. Na Eurobasketu smo prije utakmice pričali o Realu i on mi je čak preporučio neke restorane u Madridu i druge stvari, ali o tome ne mogu da pričam", kroz smijeh kaže Musa i nastavlja.

"Luka je jedan od najboljih igrača svijeta i želim mu zaista mnogo sreće u karijeri".

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Također, Musa je priznao da je sada puno zreliji košarkaš i da još uvijek nije odustao od NBA lige.

"Sada sam dosta zreliji i mislim samo na uspjeh ekipe i pobjedu Reala. Svi znaju kakav sam tip igrača, da nije tako sigurno ne bih bio u Real Madridu. NBA? To jako želim. Bio sam tamo tri sezone, ali sada imam ugovor s Realom i samo sam na to fokusiran. Ne znate nikad šta vas čeka u budućnosti, ali sada sam tu i vidjet ćemo šta će biti kasnije".

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.