Pogledajte napad u kojem je Džanan Musa sinoć "školovao" Nikolu Kalinića

Bh. košarkaš odigrao sjajan meč

Pogledajte napad u kojem je Džanan Musa sinoć "školovao" Nikolu Kalinića

Endin Čaušević

Košarkaši Real Madrida sinoć su osvojili španski Superkup nakon što su pobijedili Barcelonu sa 89:83.

U Sevilli smo gledali zaista još jedan fantastičan El Clasico u kojem je Real Madrid ponovo uspio da pobijedi Barcelonu i dođe do svog prvog trofeja u novoj sezoni.

Kraljevi su nakon produžetka uspjeli da slave sa 89:83, a fantastičan u svom prvom El Clasicu u karijeri bio je i naš Džanan Musa koji je bio jedan od najboljih košarkaša Reala u ovom meču.

Za Musu je ovo bio prvi trofej u dresu Real Madrida i to u njegovoj tek drugoj zvaničnoj utakmici za ovaj tim. Bh. košarkaš je zaista briljirao u završnici Superkupa, te je pokazao da će biti veliko pojačanje.

Musa je sinoćnju utakmicu protiv ljutog rivala završio sa 19 poena, tri asistencije i dva skoka i uz fantastičnog Tavaresa vodio je Real Madrid do pobjede u sinoćnjem finalu Superkupa.

Bh. košarkaš je posebno impresivan bio u prvom poluvremenu gdje je bio daleko najbolji igrač Reala, te je svojim poenima uspio ostaviti Kraljeve u rezultatskom priključku kada nisu baš blistali na parketu.

Oglasi

Jedan od Musinih poteza se posebno izdvaja, a radi se o posljednjoj akciji u prvom poluvremenu.

Kraljevi su imali posljednji napad i lopta je bila upravo kod Muse koji je krenuo u prodor, a onda je sjajnim rolingom "zavrtio" Nikolu Kalinića i uspio je da pogodi za dva poena, te smanji rezultat na 37:29.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U drugom poluvremenu Real Madrid je zaigrao znatno bolje i u trećoj dionici je serijom 19:2 uspio da dođe do velikog preokreta.

Musa je pokazao u mečevima protiv Betisa i Barcelone da je Real dobio zaista veliko pojačanje. Iako su mnogi bili skeptični da neće imati dovoljnu minutažu zbog jake konkurencije u ekipi očito je da Musa vrlo dobro zna gdje je došao i od prve utakmice odlučan je da pokaže svoj kvalitet.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salt_boy075
Ponestalo im vijesti iz Rumunije,jer su u ova dva zadnja dana prekucali sa barazom i A divizijom.Pa daj barem sada Musu da o njemu jedno 10 clanaka.Bezveze ismijavate Kalinica koji je sa svojom Srbijom osvojio pregrst medalja..
3 7
axel42
Hahahaah, školovao??? Ludi ste bogami!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi