Teške muke Luke Dončića: "Spavao sam 13-14 sati dnevno"
Foto - Screenshot

Nakon Eurobasketa

Teške muke Luke Dončića: "Spavao sam 13-14 sati dnevno"

Midhat Šljivak

Luka Dončić nije imao previše vremena za odmor tokom ljeta.

Zvijezda Dallas Mavericksa je igrao za reprezentaciju Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te na Eurobasketu, gdje je ova selekcija šokantno poražena u četvrtfinalu od Poljske.

Dončić je odigrao nekoliko vrhunskih utakmica na prvenstvu Evrope. Ipak, protiv Poljaka je zakazao kao i većina tima i Slovenija nije uspjela odbraniti naslov najboljeg tima Starog kontinenta.

Luka sada počinje predsezonu s Mavericksima. Tvrdi da je odmoran, ali je nakon Eurobasketa bio potpuno iscrpljen da je spavao 13-14 sati nakon što se sve okončalo.

"Sada sam u redu, ali nakon prvenstva sam spavao 13-14 sati dnevno. Uspio sam e odmoriti", rekao je Dončić koji ističe da je spreman za lov na prsten.

"Cilj je uvijek isti za sve. Želimo osvojiti prvenstvo i to je naš jedini cilj. Zbog zgloba vjerovatno ću propustiti određene treninge. Nismo još ništa dogovorili, osjećam se dobro, zglob je dobro, mnogo bolje nego što je bio".

Oglasi

Ne žali sjajni košarkaš što je ljeto proveo s reprezentacijom iako nije stigao da uživa u čarima neke egzotične destinacije i da odmori na pravi način.

"S reprezentacijom sam proveo dva mjeseca. U tom periodu sam dosta trenirao i dosta je emocija kada igraš za nacionalni tim. Zahtjevno je, posvetiš tome cijelo ljeto iako ponekad poželiš da si negdje na plaži umjesto na treningu. Ipak, uživao sam u svakom trenutku igrajući za reprezentaciju", rekao je Dončić.

Fantastični Slovenac protekle je sezone u NBA ligi imao prosjek od preko 28 koševa po meču uz preko devet skokova i osam asistencija.

I u novoj sezoni treba očekivati Dončića na sličnim prosjecima, a prvu zvaničnu utakmicu odigrat će 20. oktobra protiv Phoenixa. Predsezona počinje 6. oktobra protiv Oklahome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije