Riješiće Nagelsmannove muke?

Legendarni trener našao Bayernu savršenog napadača: "Visok je, jak, brz i slobodan od ljeta"

Edmir Škorić

Bayern u posljednje četiri bundesligaške utakmice nije uspio da ostvari pobjedu, zbog čega je rekordni prvak Njemačke skliznuo na peto mjesto tabele.

Isprva se odlazak Roberta Lewandowskog u Barcelonu činio kao najnormalnijom stvari i da izostanak takvog golgetera neće faliti, ali kako sezona odmiče, Bayern sve više osjeća nedostatak pravog golgetera u timu.

Dolazak Sadija Manea jeste od pomoći, ali ipak je riječ o potpuno različitim napadačima, sa potpuno drugačijim ulogama na terenu. Prema mišljenju jedne od trenerskih Bayernovih legendi, Klausa Toppmöllera (71), čiji sin Dino (41) pomaže Julianu Nagelsmannu u stručnom štabu, Bavarci su morali kupiti napadača iz Bundeslige.

"Da sam na mjestu Bayerna, probao bih dovesti Marcusa Thurama iz Borussije Mönchengladbach. Velik je, brz, dobar u skoku i bit će slobodan na ljeto", preporučio je legendarni Toppmöller.

Gladbachov francuski centarfor Thuram već je zabio tri puta u sedam prvenstvenih utakmica ove sezone, samo je pet igrača zabilo više golova dosad.

Unatoč krizi, Toppmöller nije zabrinut za Bayern. Bivši reprezentativac tvrdi: "U jednom trenutku opet će proraditi, onda mogu dobiti deset puta zaredom. Njihova dominacija nije dosadna, samo imaju najbolje igrače i najbolju momčad".

Ono što Bayern također čini favoritom za prvenstvo je i nedostatak moćnog rivala u šampionatu.

"Ne vjerujem da će Borussia Dortmund završiti sezonu na stabilnoj osnovi, ne vidim nijednog pravog konkurenta ekipi Bayerna u ovoj sezoni Bundeslige, pa im je očišćen put prema tituli", zaključio je legendarni trener.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od 2001. do 2003. Toppmöller je trenirao Bayer 04 Leverkusen. Upravo će Apotekari večeras od 20:30 sati gostovati Bayernu u nastavku klupske sezone nakon pomalo dosadne reprezentativne stanke.

Bayern je peti na tabeli sa 12 bodova, dok je Bayer neočekivano na 15. mjestu sa samo pet bodova, koliko ima i pretposljednji Wolfsburg. Lošiji je jedino Bochum koji je u sedam kola uspio da sakupi samo jedan jedini bod.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.