Svi govore da je Mane nesretan u Bayernu, a Salihamidžić je znao šta treba što prije uraditi

Razgovarao sa Senegalcem

Svi govore da je Mane nesretan u Bayernu, a Salihamidžić je znao šta treba što prije uraditi

Endin Čaušević

Sadio Mane ovog ljeta iznenadio je sve odlukom da napusti Liverpool i karijeru nastavi u dresu minhenskog Bayerna.

Mane je nakon fantastičnih izdanja u dresu Liverpoola odlučio da je vrijeme za novi izazov i ljetos je poručio čelnicima kluba da želi napustiti Anfield, a na kraju je potpisao za Bayern.

Senegalac je bio u posljednjoj godini ugovora i zbog toga ga je Bayern uspio dovesti za "samo" 35 miliona eura što je sigurno odličan posao.

Mane je stigao u Minhen kao zamjena za Roberta Lewandowskog koji je otišao u Barcelonu i bilo je jasno da je pred njim ogroman izazov u dresu prvaka Njemačke.

Mnogi smatraju da Mane nije otvorio sezonu toliko dobro kako se očekivalo, a prethodnih dana u njemačkim medijima se sve više piše o tome da Senegalac nije sretan u Minhenu.

Bild je objavio da Mane nije sretan svojom formom ni činjenicom da mu treba dosta više vremena da se uklopi u novi tim nego što je to očekivao.

Oglasi

Da u Bayernu ništa ne prepuštaju slučaju pokazala je jučerašnja izjava Hasana Salihamidžića. Naime, nakon što su se pojavile špekulacije da Mane nije sretan u Bayernu bivši bh. reprezentativac je odmah pozvao Senegalca na sastanak.

Popularni Brazzo izjavio je jučer za Bild da je razgovarao s Maneom, te da je svima jasno da je njemu potrebno vremena za adaptaciju i da će uskoro sigurno biti na svom nivou.

"Sadio treba još malo vremena za adaptaciju. Ne može se tek tako priviknuti na Bundesligu i novi klub, ali će to brzo da se desi. Razgovaram redovno s njim. Znam kako je kada dođete u novi klub, drugu državu, drugi grad i poputno drugi način igranja fudbala", priča Salihamidžić i nastavlja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"On je fokusiran samo na Bayern i siguran sam da će uskoro biti sve kako treba. Jedan je od najboljih igrača na svijetu i sretni smo što je tu. Sigurni smo da će uspjeti u Bayernu, ali mu je potrebno vrijeme za adaptaciju. Stil igre je drugačiji i igra drugu poziciju nego štoi je to bilo u Liverpoolu. Normalno je da ne može odmah biti u top formi i briljirati kao što vi to očekujete".

Mane je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Bayerna u svim takmičenjima upisao 11 nastupa, te je uspio postići pet golova.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Bajern treba da dovede benzemu da budu najjači!Ali teško jer ga mi još uvijek trebamo.Hala madrid
0 2
King_Kenny
...on je svoje zavrsio,nije njega Klopp slucajno pustio...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi