Salihamidžić najavio promjene: "Stvari će biti sigurno drugačije nakon reprezentativne pauze"

Vjeruje u bolje rezultate Bayerna

Salihamidžić najavio promjene: "Stvari će biti sigurno drugačije nakon reprezentativne pauze"

E. Čaušević

Bayern nije baš najbolje otvorio sezonu u Bundesligi, a trener Julian Nagelsmann je sve češće na meti kritika.

Bavarci su prošlog vikenda razočarali navijače porazom od Augsburga i tako loš početak sezone u domaćem prvenstvu očito niko nije očekivao u redovima velikana iz Minhena.

Iako je Bayern u Ligi prvaka pobijedio Barcelonu i koliko-toliko smirio strasti poraz od Augsburga je došao u najgorem trenutku jer su se ponovo pojavile špekulacije da bi Nagelsmann mogao dobiti otkaz.

No, čelnici Bayerna dali su podršku mladom stručnjaku i poručili da neće sigurno dobiti otkaz, ali jasno je da se rezultati drastično moraju popraviti kada je Bundesliga u pitanju.

Reprezentativna pauza je dobro došla Bavarcima kako bi napravili plan za nastavak sezone, ali i vratili očito izgubljeno samopouzdanje u ekipi.

O svemu tome govorio je i sportski direktor ovog tima Hasan Salihamidžić koji vjeruje da će stvari nakon reprezentativne pauze sigurno biti drugačije u ekipi Bayerna.

"Sigurno ćemo igrati drugačije nakon reprezentativne pauze i to je zaista ono što očekujem. Vjerujem da će igra ekipe biti bolja i da će igrači biti 'gladni' dokazivanja nakon nešto lošijeg starta", priča Salihamidžić i dodaje.

"Stvari će sigurno biti drugačije nakon ove pauze koja je došla u dobrom trenutku. Svi želimo uspjeh ove sezone i igrači će biti maksimalno motivisani da se dokažu nakon svih tih kirika. Jasno je svima da moramo i možemo bolje i da više nema izgovora".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern svoj naredni meč iga već u petak kada će u okviru osmog kola na Allianz Areni ugostiti ekipu Bayer Leverkusena u okviru osmog kola Bundeslige.

Bavarci su trenutno tek peti na tabeli sa 12 bodova i imaju pet bodova manje u odnosu na Union Berlin koji je trenutno lider u Njemačkoj.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Tožu nek izgubi od Leverkuzena dobija nogu. Ne treba mu halaliti ispadanje od Viljareala, ne pamtim.da je ikad gora ekipa Bajerna izbacila. A ne treba zaboravit ni onu blamažu u kupu od Borusije mislim 0:5
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi