Nastavio sa sjajnim igrama vezista kluba sa Grbavice

Željin najvrijedniji eksponat i junak iz Trebinja: "Zrinjski? Puna Grbavica!"

Samir Mlaćo
Junak FK Željezničar u Trebinju je bio vezista Armin Hodžić.

Hodžić igra sjajno ove sezone, a jučer je postigao svoj treći pogodak u pobjedi nad Leotarom 0:1.

Po mnogima trenutno je najskuplji Željin eksponat s obzirom da su mu 22 godine, a propustio je samo meč sa Borcem u Banja Luci.

“Veoma teška utakmica i to smo znali u pripremi i analizi. Dobro smo otvorili utakmicu, imali nekoliko prilika i postigli smo gol na vrijeme. Teren je bio veoma težak za igru, za kontrolu lopte i posjed, ali smo i mi kao ekipa malo sazrili i znali smo kako privesti utakmicu kraju i da iz Trebinja donesemo tri boda", kazao je Hodžić za službenu stranicu kluba o utakmici sa Leotarom.

Najavio je i meč sa Zrinjski koji Željezničar igra naredne subote od 17 sati.

Jasno je da će Grbavica biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

"U dobroj smo formi, u vrhu tabele, dolazi nam prvak BiH i ne očekujem ništa drugo osim pune Grbavice!", dodao je Hodžić.

Hodžić je ponikao u FK Sloboda, okušao se i u španskom Alcoronu, te se odlučio ipak vratiti u bh. nogomet. U dresu Željezničara u nedostatku ofanzivaca nastupao je i u navalnom redu, ali je zatim vraćen na svoju prirodnu poziciju, u vezni red.

Nije tajna da je imao nekoliko ponuda uoči ove sezone, no nije želio mijenjati sredinu.

Na Grbavicu je stigao najviše zahvaljujući sportskom direktoru i igraču Plavih Samiru Bekriću.

I sam Bekrić nije krio zadovoljstvo zbog partija Hodžića, svjestan da transfer koji se sa pravom očekuje u budućnosti donijeti zadovoljstvo za klub, ali i samog nogometaša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.