FK Željezničar objavio termin derbija sa Zrinjskim, te najavio spektakl na prepunoj Grbavici

Sigurno da će biti više nego uzbudljivo

FK Željezničar objavio termin derbija sa Zrinjskim, te najavio spektakl na prepunoj Grbavici

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
Nogometaši Željezničara ponovo su obradovali svoje navijače.

Nogometaši Željezničara ponovo su obradovali svoje navijače.

Plavi sa Grbavice su slavili 1:0, te ostaju u samom vrhu tabele, trenutno na liderskoj poziciji.

Junak pobjede u Trebinju bio je Armin Hodžić koji je potvrdio sjajnu formu.

 Već u narednom kolu jasno je da se na Grbavici sprema spektakl.

Željezničar će ugostiti mostarski Zrinjski i pokušati nastaviti sa sjajnim igrama. Plemići će sigurno doći na Grbavicu sa željom da potvrde svoje kvalitete i pokušaju što prije se uključiti u sami vrh tabele.

Oglasi

To će donijeti sjajan meč, ali i pune tribine Grbavice.

Iz FK Željezničar su potvrdili da se meč igra u subotu.

“Nova pobjeda Plavih! Čestitke fudbalerima i stručnom štabu.

Plavi u narednom kolu dočekuju Zrinjski. Vidimo se u subotu od 17 sati na ispunjenoj Grbavici!“, stoji u objavi FK Željezničar.

Svoje viđenje meča u Trebinju dao je Edis Mulalić, šef struke FK Željezničar.

Oglasi

"Vrlo teška utakmica i u teškim uslovima. Mislim da smo dobro iskoristili pauzu koja je bila iza nas. Malo smo se odmorili i digli neke stvari. Sveukupno, čestitam igračima, zrela utakmica s naše strane. Znali smo šta hoćemo. Neke kontre u drugom dijelu smo možda trebali bolje odigrati, ali na kraju zaslužena pobjeda", rekao je Mulalić.

Trener Leotara Marko Maksimović nije imao puno razloga za zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitam Željezničaru na pobjedi. Bili smo ravnopravan rival prvoj ekipi na tabeli. Igrači su dali svoj maksimum, imali smo određene prilike, ali očito imamo taj problem kakop postići gol. Pomaka ima, ne možemo kukati, moramo dalje da radimo. Sve u svemu, slavila je zrelija, iskusnija i bolja ekipa", jasan je bio Maksimović.

Željezničar će protiv Zrinjskog biti bez kartoniranih Nedima Mekića i Dženisa Beganovića, dok se u tim vraćaju Aleksandar Kosorić i Dženan Haračić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

veliki73
Hajmoooooo, nemamo para al imamo srca
15 1
SA1921BA
Grbavica je ispunjena stalno. Treci je to najposjeceniji stadion u regionu vec decenijama bez obzira na rezultate. CRKNITE DUŠMANI...HAHAHHA....
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi