Plavi na vrhu: Željezničaru tri boda na Policama za lidersku poziciju
Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

Hodžić za velika tri boda

Plavi na vrhu: Željezničaru tri boda na Policama za lidersku poziciju

E. Ganibegović

U pretposljednjoj utakmici 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine snage su u Trebinju odmjerili Leotar i Željezničar.

Na kraju su pobjedu i sva tri boda u Sarajevo odnijeli gosti, a rezultat je bio 0:1.

Prva dobra prilika za goste u petoj minuti. Štilić je ubacio iz kornera, Santos šutira i pogađa vanjski dio mreže.

Nakon toga uslijedio je gol Dženisa Beganovića koji je opravdano poništen zbog ofsajda. Sjajan udarac Šitilića u 15. minuti lijevom nogom, Puletić je bio savladan, no lopta pogađa stativu.

Promjena rezultata u 18. minuti. Štilić je ubacio iz kornera, Hodžić sjajno skače i glavom pogađa za vodstvo gostiju iz Sarajeva.

Lakat domaćeg igrača Perišića u 20. minuti u prsa Semira Štilića, no sudija to jednostavno "nije vidio".

Oglasi

Interesantno da za ovaj start Perišić nije dobio javnu opomenu iako je istu bez ikakve dileme zaslužio.

U 28. minuti Santos je ukrao loptu, i kada je izgledalo da će se sjuriti prema golu Leotara, sviran mu je faul u napadu, zbog čega je i nastala bura protesta, a nakon te situacije je i dobio žuti karton Bekrić.

Definitivno bi Brazilac bio u stopostonoj šansi, ali ga je Jelić spriječio u tome.

Oglasi

Kako je Jelić imao još grešaka na štetu Plavih, onda se može reći da nije slučajno previdio tu situaciju, ali o tome već treba da se pozabave u komisijama u Fudbalskom savezu BiH koje su nadležne za sudije i suđenje na utakmicama Premijer lige BiH.

Dobra prilika za Leotar u 32. minuti. Todorović je uposlio Aćimovića koji iz prve šutira s vrha kaznenog prostora, no Bender brani.

Nova uzbuđenja četiri minute kasnije. Aćimović šutira s pet metara, lopta u leđa pogađa Drinu, nakon toga odmah na drugoj strani velika šansa za Željezničar no Puletić brani.

Pet minuta prije pauze Štilić krade loptu Perišiću, uprskao je onda Semir lošim dodavanjem situaciju 2 na 2, u nastavku napada Amoah šutira pored gola.

Otvaranje drugog dijela pripada Leotaru. Griješi Drina, rezervista Stojković šutira, no Bender brani i spašava Željezničar.

Oglasi

Gužva u kaznenom prostoru Željezničara nakon slobodnog udarca sredinom drugog dijela, no Milović je faulirao Drinu i propala je eventualna šansa za domaće.

Velika šansa za Leotar deset minuta prije kraja utakmice. Nakon jednog ubačaja Milića Bender je otišao u prazno, ali Aćimović ne uspijeva glavom pogoditi prazan gol. 

Posljednju priliku za izjednačenje Leotar je imao u nadoknadi vremena kada je Stojković izveo slobodan udarac s ivice šesnaesterca, no poslao je loptu visoko preko gola Bendera.

Poslije ove pobjede Željezničar je preuzeo vrh tabele s 22 boda, dva više od Borca, a tri više i utakmicom više od trećeplasiranog Tuzla Cityja. Leotar je s osam bodova zakucan za dno tabele.

U narednom kolu Željezničar na Grbavici dočekuje Zrinjski, dok će Leotar ugostiti dobojsku Slogu. 

Oglasi

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 12. kolo:

Leotar - Željezničar 0:1 (Hodžić 18')

FK Leotar: Puletić, Milović, Čubrilo, Todorović, Aćimović, Đajić, Perišić, Cmiljanović, Karić, Čavić, Matković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Bender, Malić, Cocalić, Štilić, Hodžić, Drina, Santos, Beganović, Beća, Galić, Amoah.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Bravo komsije. Tako se to radi! Hvala sto ste nam otpisali leotara i AKOBOGDA DA UZMETE DUPLU. Bolje vi nego ujke ili cetalji!!!
27 4
Iziksaudvicu
Jel hladno komšinice ??
26 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi