FOTO: EPA

Katastrofa Manchester Uniteda

Devet golova u derbiju Manchestera: Erling Haaland je igrač sa druge planete

Haris Zilić

Derbi Manchestera u devetom kolu Premiershipa ostao je samo na papiru.

Duel Manchester Citya i Manchester Uniteda bila je jednosmjerna ulica i demonstracija sile Građana koji su još jendom pokazali da su daleko najbolja ekipa u Engleskoj u ovom trenutku.

Kakva je utakmica bila dovoljan je pokazatelj i poluvrijeme kada je većina navijača Manchester Uniteda napustila stadion Etihad i otišla svojim kućama. City je na poluvremenu imao prednost od 4:0, a rezultat na kraju meča glasio je 6:3 za Građane.

Da će ovo biti težak dan za Crvene Đavole, moglo se naslutiti u osmoj minut kada je Foden na asistenciju Silve pogodio za 1:0.

Nakon kratkog zatišja na scenu stupa Erling Haaland. Prvo je u 34. minuti pogodio za 2:0, da bi četiri minute kasnije pogodio za 3:0. Dva gola nisu bila sve od norveškog napadača u prvom poluvremenu obzirom da je Haaland u 44. minuti asistirao Fodenu koji pogađa za 4:0.

United se malo trznuo u nastavku i u 56. minuti Antony lijepim golom smanjuje na 4:1 na asistenciju Eriksena.

Međutim, to kao da je naljutilo igrače Citya i na scenu ponovo stupaju Foden i Haaland.

U 64. minuti Haaland dolazi do hat-tricka i postiže peti gol za domaćine, asistirao mu je Gomez, a u 73. minuti Haaland upisuje drugu asistenciju za hat-trick Fodena i velikih 6:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja susreta bilo je još prilika pred golom gostiju, ali na kraju su gosti koji uspjevaju postići još dva pogotka preko Martiala. Prvo za 6:2 u 84. minuti, a za 6:3 pogađa ponovo Martial iz penala u 90. minutu što je bio i konačan rezultat ove utakmice koja je trebala biti gradski derbi, a na kraju se pretvorila u katastrofu Manchester Uniteda.

Inače Erling Haaland je nakon devet kola na nevjerovatnoj cifri od 14 postignutih golova i tri upisane asistencije i vrlo moguće da će do kraja sezone oboriti mnoge rekorde u Premiershipu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.