Namjerno ili ne: Haaland "prozvao" United i dodatno raspalio vatru pred derbi
FOTO: EPA

Očekuje nas dosta uzbuđenja u nedjelju

Namjerno ili ne: Haaland "prozvao" United i dodatno raspalio vatru pred derbi

H. Zilić

U nedjelju 2. oktobra igra se i derbi Manchestera.

U devetom kolu engleskog Premiershipa snage će odmjeriti Manchester City i Manchester United, a susret se igra na stadionu Etihad.

Građani u ovaj duel ulaze kao favoriti, iako naravno u derbijima nema nekog pravila, ne igraju ulogu ni forma, statistika, jednostavno to je ponekad i utakmica sezone.

Prednost Citya je i nevjerovatna forma Erlinga Haalanda koji je ove sezone zabio čak 11 golova u devet kola i bit će velika prijetnja odbrani Manchester Uniteda koja nije baš sigurniji dio tima.

U izjavi uoči utakmice Haaland je upravo govorio o derbiju sa Unitedom, ali nije štedio ni riječi za gradske rivale.

"Jedva čekam utkamicu sa Unitedom. Bit će veoma zabavno. Ne postoji defanzivac protiv kojeg ne mogu igrati, a znamo kakvu odbranu ima United", rekao je Haaland.

Namjerno ili ne, ali norveški napadač kao da je "prozvao" zadnju liniju Crvenih đavola, koji neće moći da računaju na Harrya Maguirea zbog povrede.

Nema sumnje da nas očekuje izuzetno uzbudljiva utakmica koja će biti glavna tema medija u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United će sigurno dati sve od sebe da zaustavi pozitivnu seriju Citya, a mnogi teško vide ekipu koja bi mogla zaustaviti Građane, obzirom da Liverpool nije u formi kao prošlih sezona, vidjet ćemo koliko i Arsenal može izdržati u sjajnom ritmu koji imaju na startu nove sezone.

Susret na Etihadu sudit će jedan od najboljih ostrvski sudija, Michael Oliver.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi