Prati ga Nemanja Bilbija

Vodeći golgeter Premijer lige zaista ima fantastičnu statistiku

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović
Iza nas su susreti 12. kola Premijer lige.

Bilo je veoma uzbudljivo, a dobili smo i novog - starog prvog strijelca Premijer lige.

Radi se o Mirsadu Ramiću, sjajnom napadaču Igmana koji je jučer u porazu svog tima kod NK Široki Brijeg postigao dva pogotka.

Domaći su vodili 3:0, no Ramić je sa dva pogotka 'zakuhao' meč, no sam nije mogao donijeti bodove svom timu. Ramić je u Igman stigao iz FK Tuzla City, a nastupao je kao posuđen igrač u FK Sloboda.  Tuzlacima je donio opstanak sa nekoliko važnih pogodaka, bio je na pragu odlaska u inostranstvo, a kada se stvari nisu poklopile, odlučio je ostati u Premijer ligi.

Dobio je ponudu iz Igmana, te za sada pruža sjajne partije, iako je imao i problema sa povredom, pa nije bio u kadru svaki meč. Upisao je osam nastupa i zaista ima fantastičnu statistiku napadač rođen u Jablanici.

Prati ga Nemanja Bilbija sa šest pogodaka, a treba dodati da Zrinjski ima i tri meča manje, pa će Bilbija imati priliku da sustigne i prestigne Ramića.

Na pet su Ivan Ikić (FK Sarajevo), Luka Kulenović (FK Sloga Doboj), Semir Smajlagić (FK Tuzla City) i Bože Vukoja (NK Široki Brijeg).

Na tri je veliki broj nogometaša, tačnije njih skoro dvadeset.

Iz FK Željezničar su na tri Hamza Gasal, Dženan Haračić, Armin Hodžić i Semir Štilić, a iz FK Velež Dženan Zajmović i Nermin Haskić.

Kod Posušja se sa tri pogotka istakao Toni Jović, dok FK Sloboda Nikola Komazec, a u redovima FK Borac na tri poogtka je Momčilo Mrkaić. Tri pogotka iz FK Sarajevo su postigli Dal Varešanović i Nardin Mulahusejnović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na tri su i Salko Nargalić, Daniel Lukić, Amadou Coulibaly, Ognjen Todorović, Dimitrije Zarić....

U srijedu se igra zaostali meč 5. kola Premijer lige, dok susreti 13. kola Premijer lige za vikend.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.