Široki vodio 3:0 pa strepio na kraju, imamo novog lidera tabele i liste strijelaca!

Golijada na Pecari

Široki vodio 3:0 pa strepio na kraju, imamo novog lidera tabele i liste strijelaca!

E. Ganibegović

Posljednji meč 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovina na Pecari su večeras odigrali Široki Brijeg i Igman, a meč je završen pobjedom domaće ekipe 3:2.

Prvi pokušavaju gosti. U uvodnim minutama susreta pokušao je Bodul, ali je njegov šut blokiran i lopta odlazi u korner iz kojeg Igman nije napravio ništa.

Bura protesta na Pecari u 12. minuti. Pejić je sam izašao na Ćemana, jedan igrač Igmana ga ruši u kaznenom prostoru s leđa, no Mulahasanović ništa ne svira.

Deset minuta nakon toga Lukić je uposlio Valinčića koji oklijeva i daje dovoljno vremena odbrani gostiju da interveniše. Ćavar je šutirao u narednoj akciji, no ostalo je 0:0.

U 27. minuti sjajan šut Lovrića i još bolja odbrana Ćemana koji spašava goste u ovoj situaciji.

Domaći tim do vodstva dolazi u 38. minuti. Sijevnula je kontra, Ćavar dodaje do Lukića koji pogađa za 1:0.

Oglasi

Duplirano je vodstvo u 57. minuti. Lukić je uposlio Vukoju koji matira Ćemana. Prethodno je Kpan napravio odličan posao u začetku akcije.

Novi udarac za Igman stigao je tri minute poslije kada je Mahmić teren morao napustiti zbog povrede.

Sve je bilo gotovo u 73. minuti. Sjajna akcija Širokog Brijega je to bila. Mašić proigrava Valinčića, ovaj upošljava Rozića koji dodaje Kpanu, a ovaj pogađa za 3:0.

Mogao je Široki Brijeg i do četvrtog gola kada je Kpan uposlio Rozića, no Ćeman je spasio goste.

U 81. minuti opet bura protesta domaćih. Valinčić je bio u duelu s jednim igračem Igmana i sudac Mulahasanović je pokazao na penal.

Oglasi

Siguran s 11 metara bio je Mirsad Ramić koji se tako sa šest golova izjednačio na prvom mjestu liste strijelaca s Nemanjom Bilbijom.

Ali, nije tu bio kraj. Ramić je do kraja utakmice stigao zasjesti na prvo mjesto liste strijelaca. Slobodan udarac je bio, neko je glavom loptu prebacio do njega i Mirsad pogađa za konačnih 3:2 u 88. minuti. 

Lista strijelaca Premijer lige BiH

# Igrač Klub Golovi
1. M. Ramić Igman 7
2. N. Bilbija Zrinjski 6
3. B. Vukoja Široki Brijeg 5
3. I. Ikić Sarajevo 5
3. S. Smajlagić Tuzla City 5
3. L. Kulenović Sloga 5
7. P. Mišić Tuzla City 3
7. S. Štilić Željezničar 3

Široki Brijeg je preuzeo prvo mjesto s 22 boda, isto koliko ima i Željezničar no uz utakmicu manje od Plavih. Igman je s 12 bodova ostao na desetom mjestu.

U narednom kolu Široki Brijeg će u goste Slobodi, dok će Igman dočekati Velež, s tim da u srijedu Široki Brijeg ima za odigrati zaostalu utakmicu petog kola na gostovanju kod Zrinjskog. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 12. kolo:

Široki Brijeg - Igman 3:2 (Lukić 38', Vukoja 56', Kpan 73'; Ramić 81' (P), 88')

NK Široki Brijeg: Josipović, Valinčić, Mašić, Vukoja, Kpan, Lukić, Musa, Pejić, Lovrić, Ćavar, Kuprešak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman: Ćeman, Duraković, Bešagić, Velić, Hrelja, Hebibović, Biber, Bodul, Mahmić, Jakupović, Ramić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
zašto takozvani novinari forsiraju "novi lider, zasjeo na vrh"? danas to čitam tri puta, a i oni su svijesni da trenutačno liderstvo nema vrijednosti, barem dok se ne odigraju zaostale utakmice.
5 7
789012455
Sve cestitke na pobjedi ,zasluzeno !
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi