Petarda u mreži nemoćnih gostiju

Bayern protiv Plzena odradio lakši trening i trasirao put ka nokaut fazi

Edmir Škorić

Nogometaši Bayerna deklasirali su Viktoriju Plzen sa 5:0 u meču 3. kola grupe C Lige prvaka.

Bayern je bio ogroman favorit u duelu sa gostima iz Češke i na kraju se doslovno poigravao sa njima, pa ih kući ispratio s pet komada.

Pobjeda bavarske mašine ni u jednom momentu nije bila upitna, samo je bilo pitanje s koliko razlike će se zavšriti duel na Allianz-Areni.

Već u sedmoj minuti kapitulirala je odbrana gostiju, a strijelac je bio Leroy Sane, da bi u 13. minuti Serge Gnabry povisio na 2:0, a već u 21. minuti Sadio Mane je riješio sve dileme oko pobjednika, mada ih zaista nije ni bilo.

I Musiala je do kraja prvog dijela tresao mrežu gostiju, ali je VAR poništio njegov gol. U nastavku je Bayern igrao tek onoliko koliko treba da se sve završi mirno. Dali su još dva gola, a strijelci su bili Sane i rezervista Choupo-Moting.

Trener Julian Nagelsmann stigao je i da odmori pojedine igrače, a njegov tim je nakon tri kola maksimalan sa devet bodova. U Češkoj će naredne sedmice po svemu sudeći samo ovjeriti svoj put u nokaut fazu.

U drugom meču ove grupe od 21 sastaju se Inter i Barcelona. Iako su Katalonci favoriti na papiru, tu se ipak očekuje nešto neizvjesniji duel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naš reprezentativac Edin Džeko ostao je na klupi, a Inter bi porazom bio znatno udaljen od nokaut faze. Trenutno Barca i Inter imaju po tri boda, na dnu grupe je Plzen bez bodova i koji je prosto "zalutao" u ovu grupu kojoj su odmah dali nadimak "grupa smrti".

U ovom ranijem terminu od 18.45 sati trebao je početi duel Marseille - Sporting, ali je pomjeren početak zbog gužvi u saobraćaju. Francuski tim trenutno vodi s 3:1, ima igrača više i na pragu je važne pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.