Apotekari bez lijeka za Bayern u Minhenu
Foto - EPA

Prekinut crni niz Bavaraca

Apotekari bez lijeka za Bayern u Minhenu

Midhat Šljivak

Bayern je večeras u Minhenu u prvom duelu 8. kola njemačke Bundeslige savladao Bayer Leverkusen s 4:0.

Bavarci su u ovaj meč ušli s veoma lošim nizom od četiri utakmice bez pobjede, ali ove sezone jako loši Leverkusen nije mogao napraviti novo iznenađenje.

Tim Juliana Naglesmanna je ovaj meč završio već u prvom poluvremenu, kada su postignuta tri od četiri pogotka u večerašnjem meču.

Do vodstva Bayern stiže već u 3. minuti. Leroy Sane pogađa na dodavanje Jamala Musiale za prednost od 1:0.

Musiala je u 17. minuti meča taj koji je zatresao mrežu po drugi put večeras. Iskoristio je dodavanje Mullera i pogodio je za 2:0.

Mladi njemački reprezentativac bio je i u akciji za treći gol. U 39. minuti asistirao je Sadiju Maneu, a Senegalac postiže gol za 3:0.

Oglasi

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je postignut još jedan pogodak i to u samom finišu meča.

Thomas Muller je zaključio ovaj susret. Pogodio je za konačnih 4:0 u 84. minuti ovog duela nakon velike greška golmana gostiju Lukasa Hradeckog.

Bayern je ovom pobjedom barem na tren došao do druge pozicije na tabeli. Bavarci su osvojili za njih skromnih 15 bodova od mogućih 24 u dosaašnjem dijelu sezone.

S druge strane Leverkusen ima veoma loš početak sezone. Ovo im je već peti poraz i imaju samo pet osvojenih bodova u osam utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 8. kolo:

Bayern - Bayer Leverkusen 4:0

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi