Trener Barcelone

Xaviju je na San Siru dosadila nepravda, napravio je najsramotniji gest u svojoj karijeri!

Admin Čaušević

Xaviju Hernandezu je itekako teško pao poraz od Intera u Ligi prvaka. 

Inter je slavio minimalan trijumf. Nerazzurri su poveli golom Hakana Calhanoglua iz finiša prvog dijela te su u nastavku uspješno odbranili prednost odličnom defanzivom.

Barcelona je igrala poprilično dobro, međutim realizacija je izostala. Katalonci su kivni i na slovenačkog sudiju Slavka Vinčića za kojeg smatraju da ih je žestoko oštetio.

Vinčić je u nekoliko navrata dobivao pozive iz VAR sobe, a dvije odluke iz drugog poluvremna su razljutile Xavija zbog čega je legendarni fudbaler napravio najsramotniji gest svoje kako igračke tako i trenerske karijere.

Naime, u jednom trenutku kada sudijska odluka nije išla u priliog Barcelone Xavi je gestikulirao rukama da su sudije potplaćene što dovoljno govori u koliko očajnom stanju se nalazio.

Nema sumnje da će se zbog ovog poteza perspektivni stručnjak naći pod istragom UEFA-e i poznavajući strogoću Disciplinaca krovne evropske fudbalske organizacije neće proći nekažnjeno.

I na pressici poslije utakmice Xavi nije mogao da se sudrži te je otvoreno kritikovao suđenje. Barceloni je ponišen gol zbog igranja rukom Fatija, a zatim i nije dosuđen očigledan penal kada je Demfries igrao rukom u završnici.

"Ogorčen sam. Prvo nam objasne da je Fati igrao rukom, ali da je neko drugi dao gol, a kod druge epizode ne znam šta se desilo."

"Želio sam da pričam sa sudijom zašto nije svirao penal. Trenutno sam ogorčen. Ovo je nepravda i nema smisla. Preostala su nam tri finala. Izgubili smo u Minhenu pa smo se opet podigli", kazao je Xavi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Katalonci nakon tri odigrana kola imaju isto toliko bodova. Vodeći Bayern ima devet i rezervisano prvo mjesto, dok je Inter sada na drugom mjestu sa šest bodova.

Barcelona će milanski klub dočekati već sljedeće sedmice i morat će tražiti pobjedu pod svaku cijenu ukoliko ne želi da drugu sezonu u nizu Ligu prvaka okonča već u grupnoj fazi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.