Detalj sa meča Rudar - BFK Simm Bau u Han Biloj

Bilo je uzbudljivo

2. kolo Kup-a FBiH: Dalje idu Kolina, Sloga, dva Rudara, Budućnost, Zvijezda, Jedinstvo...

Samir Mlaćo
Danas je od 15 sati odigrano 11 susreta 2. kola Kupa FBiH u nogometu za seniore.

Sloga je Gornjem Vakufu Uskoplju sa 2:0 savladala NK Travnik, federalnog prvoligaša. Strijelci za Slogu bili su Abazović i Posavac, u drugom dijelu.

Dalje je prošla i banovićka Budućnost koja je pred kraj slomila otpor Mladosti i slavila 2:0 golovima Berbića i Avdića. Dalje ide i Gradina koja je gostovala kod Brotnja u Čitluku. Bilo je 0:2 (Turudić ag. i Johić).

Sjajan meč odigrali su Kolina i Radnički Lukavac, a domaći su slavili 4:2. Strijelci za Kolinu bili su po dva puta Armin Polovina i Edis Mušović. Za goste su pogađali Aldin Hrvanović i Haris Kotarević.

Član Druge lige Zapad Rudar iz Han Bile pogotkom Amara Alića savladao je BFK Simm Bau, dok je Rudar iz Kaknja sa tri pogotka u pet minuta slavio 4:3 protiv Borca iz Jelaha. Domaći su vodili 3:1 te imali sve u svojim rukama, ali Kobilica, Žerić i Imamović su kreirali ludi preokret u Jelahu.

Dalje ide i NK TOŠK koji bi golovima Tatara i Šarića savladao Goražde 2:0, kao i NK Jedinstvo. Jedinstvo je slavilo u Tomislavgradu protiv HNK Tomislav golom Amira Hadrovića (0:1).

Stupčanica je vodila protiv Zvijezde golom Senada Selimovića, ali u nastavku smo vidjeli preokret. Kreirali su ga Ajdin Mujagić i Sadik Škrijelj, pa Zvijezda ide dalje.

Veliko iznenađenje priredio je sarajevski tim Baton koji je savladao Bratstvo 1:0.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Strijelac je dva minuta prije kraja bio Tarik Ćosović. Famos i Radnik su rezimirali u komšijskom derbiju (1:1), a nakon jedanaesteraca domaći su slavili 4:2 i prošli dalje.

Od 17 sati igraju u Zenici NK Čelik i NK GOŠK Gabela.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.