EHF European Cup

Banja Luka za vikend domaćin evropskih utakmica

Haris Zilić

Kultna dvorana banjalučki Borik za vikend će biti domaćin evropskih utakmica.

ŽRK Borac će u drugom kolu EHF European Cupa ugostiti Latsiu sa Kipra.

Banjalučanke su favoritkinje u ovom dvomeču, a prema ranijem dogovoru predstavnika klubova oba duela će biti odigrana u gradu na Vrbasu.

Prvi susret zakazan je za petak (7.10.) u 19 sati, a revanš duel u nedjelju (9.10.) sa početkom u 17 sati.

U banjalučkom klubu su se maksimalno potrudili u organizaciji utakmice i sve je spremno za dvomeč.

Kako su naveli u klubu ovo se može smatrati i historijskim duelom jer rukometašice Borca imaju priliku da se prvi put u kluspkoj historiji plasiraju u treće kolo EHF European Kupa.

Popularne Osice su loše otvorile novu sezonu u Prmeijer ligi BiH sa dva poraza u derbijima protiv Gurda i Hadžića, tako da bi uspjeh u Evropi bio i dobar na podizanju samopouzdanja za nove izazove u prvenstvu.

Iz Borca ne bježe od uloge favorita, ali veoma su oprezni jer su svjesni da evropske utakmice mogu ponuditi i dosta iznenađenja.

Eventualni plasman Borca u treće kolo bio bi dobar za bh. klupski rukomet gdje nam je koeficijent proteklih sezona značajno oslabio.

Naravno, zbog nastupa u EHF European Cupu Banjalučanke ovaj vikend neće igrati redovno kolo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.