U kultnom Boriku se igra utakmica starih rivala koja se čekala osam godina

Danas od 16 sati

U kultnom Boriku se igra utakmica starih rivala koja se čekala osam godina

H. Zilić

Finiš sezone je i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za rukometašice.

U kultnom banjalučkom Boriku duel 20. kola danas od 16 sati odigrat će ŽRK Borac i ŽRK Ilidža.

Rezultatski ovaj duel ne nosi neku neizvjesnost jer je Borac osigurao Evropu, Ilidžanke su davno osigurale opstanak i mislima su na Final Fouru Kupa Bosne i Hercegovine, ali dueli Borca i Ilidže nose posebnu težinu u bh. rukometu.

Ovo će biti ukupno 40. zvanični duel Borca i Ilidže od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, a prvi u Boriku nakon osam godina pauze.

Borac je imao težak period kada je bio član prve lige RS, ali klub se vratio u vrh bh. rukometa, dok je Ilidža protekle dvije sezone provela u Prvoj ligi FBiH, tako da nije bilo padova kod oba tima ova cifra bi sigurno bila veća po pitanju međsuobnih duela.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Borac i Ilidža su često igrali utkamice koje su odlučivale o titulama, plasmanima u Evropu. Borac je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, Ilidžanke se lagano vraćaju u vrh bh. rukometa, međutim nema sumnje danas na Vrbasu očekuje zanimljiva rukometna predstava.

Posljednji duel u Boriku odigran je 5.12.2014. kada je Ilidža slavila rezultatom 19:24, a u jesenjem dijelu prvenstva 21/22 Borac je u gostima slavio sa 21:35.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi