Grbavicu smatra najtežim gostovanjem

Sergej Jakirović: Daj Bože da svaka utakmica u ligi bude poput ove sutrašnje

Edmir Škorić

Nogometaše Zrinjskog u 13. kolu Premijer lige BiH čeka gostovanje Željezničaru na Grbavici.

S obzirom na sve okolnosti, jedan veoma zanimljiv meč i ujedno derbi kola. Plavi su, poput Mostaraca, u formi i nema sumnje da će brojni navijači na stadionu Grbavica imati šta da vide.

Sergej Jakirović, trener aktuelnog prvaka BiH, želi da njegova momčad nastavi s dobrim rezultatima i da odigra još jedan dobar meč, no svjestan je koliko će to sutra biti teško.

"Očekujemo da nastavimo dobru igru, pogotovo kada bismo nastavili igrati kao u prethodna tri kola u kojima smo postigli osam pogodaka. Nije upitno da ćemo stvarati prilike. Sigurno nas očekuje uzavrela atmosfera, ali imamo tu iskustva, pogotovo nakon Evrope i daj Bože da svaka utakmica u ligi bude poput ove sutrašnje. Na Grbavici je prelijepo, tamo mi je čak najdraže igrati kada su u pitanju gostujuće utakmice. Uvijek je dobro popunjen stadion, najbolja akustika. Mnogo ljudi dolazi i iz Mostara, tako da očekujem vrhunsko navijanje s obje strane, a takva atmosfera nam je samo dodatni motiv jer zaista svaki igrač sanja o takvim utakmicama, jer nogomet se i igra zbog toga", rekao je Jakirović.

"Pokušat će nam parirati u svim segmentima i sigurno da će htjeti nametnuti jači tempo, ali mi zaista možemo igrati puno minuta na tom nivou, tako da nam i to odgovara. Željezničar je sada dosta uigranija ekipa u odnosu na prošlu sezonu, imaju kostur ekipe, više ideja, a doveli su i dosta zanimljive igrače, tako da mi moramo biti na nivou i nametnuti svoju igru i maksimalno se potruditi i prezentirati u najboljem svjetlu", poručio je Jakirović.

Duel starih rivala počet će u 17 sati, a to će biti jedan od nekolicine dobrih mečeva u subotu, kada je u pitanju bh. Premijer liga.

Dan će otvoriti Leotar i Sloga u 15 sati, kao i Sloboda i Široki Brijeg, a u 17 sati pored meča na Grbavici odigrat će se još jedan - Sarajevo dočekuje Borac u Zenici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolo se otvara već danas od 15 sati duelom Igman - Velež, a zatvara u nedjelju utakmicom Posušje - Tuzla City.

Lider je Željezničar s 22 boda, toliko ima i Široki Brijeg, dok je trećeplasirani Zrinjski do sada osvojio 21 bod, ali ima dvije utakmice manje od većine timova. Borac je na 20 bodova, Tuzla City ima 19, a Sarajevo 16...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.