Određena je satnica mostarskog derbija

Zrinjski će biti domaćin Veležu

Određena je satnica mostarskog derbija

Admin Čaušević

Velež i Zrinjski su zamijenili domaćinstva tako da će se prvi ovosezonski mostarski derbi igrati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Kako je probijeno niz rokova za postavljanje novog terena na stadionu Rođeni Velež nije u prilici svog gradskog rivala ugostiti u svom domu.

Na kraju su vlasnici trofeja iz prošle sezone dogovorili zamjenu domaćinstva tako da će u prvom meču domaćin biti Zrinjski, a ne Velež kao što je planirano u rasporedu.

"Nakon održanog sastanka dva kluba, sagledavanja svih organizacionih segmenata, klubovi su usaglasili ovakav zajednički stav te o istom blagovremeno obavijestili Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine."

"Nakon čega je Komitet za takmičenje prihvatio odluku klubova te odredio da će utakmica zaostalog 6. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Velež i HŠK Zrinjski biti odigrana u srijedu 12.10.2022. godine, ali na stadionu Pod Bijelim Brijegom", saopšteno je iz FK Velež u četvrtak.

Dakle, utakmica će se igrati u srijedu 12. oktobra, a u sistemu Comet je potvrđena i satnica susreta. Početak meča je zakazan za 17:30.

Početkom sedmice bit će određena i službena lica za utakmicu koja će biti od velikog značaja sa oba kluba kako za pozicije na tabeli tako i za primat u gradu na Neretvi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako sada stvari stoje Velež bi prvi domaći meč u ovoj sezoni na stadionu Rođeni trebao igrati 16. oktobra protiv Slobode, ali se ne isključuje mogućnost da se taj susret prebaci u Gabelu.

Početkom novembra je na programu i drugi ovosezonski mostarski derbi. U Mostaru se svi nadaju da će teren stadiona Veleža do tada biti i definitivno završen da ne bi došlo do novih odgađanja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
okrenuti želju , široki zijani u tuzli, i kao lideri dočekamo susjede,
2 2
rodjak
dobiti svinje i onda Slobodu na novom terenu i eto nas u vrhu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti