Nije se ovome nadao

Bayern je u 95. primio gol u Dortmundu za 2:2, a reakcija Kahna se poput kuge proširila internetom

Edmir Škorić

U velikom njemačkom derbiju odigranom u okviru 9. kola Bundeslige Bayern je u zadnjim sekundama ostao bez pobjede.

Bavarci su vodili 2:0 u Dortmundu protiv Borussije i izgledalo je kako će doći do pobjede s kojom će zasjesti na vrh tabele.

Poveli su preko Leona Goretzke u 33. minuti, a Leroy Sane je u 53. udvostručio vodstvo aktuelnog njemačkog prvaka. Sve je izgledalo dobro do petnaestak minuta pred kraj.

Prvo je Youssoufa Moukoko na ubačaj Anthonyja Modestea zabio za 1:2, a u završnici meča gosti ostaju s desetoricom jer je isključen Kingsley Coman.

Izgledalo je da bi Bayern svejedno mogao da sačuva vodstvo i da proslavi pobjedu, ali na isteku sudijske nadoknade, u 95. minuti, Modeste pogađa za erupciju oduševljenja na Singal Iduna Parku, a goste baca u očaj.

Najteže je taj gol pao izvršnom direktoru i nekadašnjoj legendi Bayerna Oliveru Kahnu, a evo kako je reagovao:

Poslije nepotpunog 9. kola, Union Berlin ostaje lider i čelnu poziciju dijeli sa Freiburgom jer oba tima imaju po 17 bodova, dok Bayern i Borussia sada imaju 16.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern u posljednje vrijeme često ostaje bez pobjeda u bundesligaškim mečevima, no za razliku od nekih ranijih gdje su bili apsolutni favoriti, ipak ovaj bod u Dortmundu nije preveliko razočarenje, mada naravno nije ni jednostavno ostati bez dva boda u sekundama prije kraja.

Dva najveća njemačka kluba sada se okreću dešavanjima u Ligi prvaka. Bayerna čeka novi ogled s Plzenom, sada u Češkoj, a tamo će Bavarci igrati rasterećeno jer imaju maksimalnih devet bodova. Borussiju čeka domaći ogled sa Sevillom, nakon što je u srijedu s 4:1 razbila istog rivala u Sevilli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.