Alphonso Davies hitno prebačen u bolnicu
Foto - Screenshot

Fudbaler Bayerna

Alphonso Davies hitno prebačen u bolnicu

Midhat Šljivak

Fudbaler Bayerna Alphonso Davies neće po dobrom pamtiti derbi meč protiv Borussije iz Dortmunda.

Kanadski fudbaler dobio je žestok udarac u glavu krajem prvog poluvremena. Neoprezni Jude Bellingham ga je žestoko udario.

Davies je krenuo glavom na loptu, Bellingham je bio veoma neoprezan i žestokim udarcem je nesretnog beka Bayerna brutalno nokautirao.

Bek Bayerna završio je na travi. Ukazivala mu se pomoć na terenu i prisiljen je bio napustiti meč.

Povreda prema svemu sudeći nije bezazlena. Defanzivac bavarskog velikana hitno je prebačen u bolnicu gdje mu se ukazuje pomoć.

Oglasi

Prve informacije govore da se rade o potresu mozga, ali treba svakako sačekati zvanične informacije iz Bayerna.

Sve bi se trebalo znati veoma brzo i svakako se nadamo da će sa sjajnim fudbalerom Bayerna biti sve u najboljem redu.

Sjajni lijevi bek je u proteklih godinu i po imao brojne malere i često je izostajao s terena. Jedan od problema bio je ubrzan rad srca zbog kojeg je propustio dobar dio prošle sezone.

Ove sezone se vratio potpuno spreman. Ipak, izgleda da će nakon ovog udarca morati ponovo na pauzu i sigurno ga neće biti određeno vrijeme ako se bude radilo o potresu mozga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kanadski fudbaler jedna je od sjajnih kupovina Bayerna. 'Iskopali' su ga u Vancouveru i ispostavilo se da su napravili nevjerovatan potez njegovim potpisom.

Davies je postao neizostavan član prve postave Bayerna još prije tri godine, a ovaj 21-godišnjak je odigrao već 126 utakmica za Bavarce i osvojio je sve što je mogao.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
daje ucijo skolu nebi moro ganjat loptu i trpit udarce uglavu
1 6
Noone
I nema crvenog za nokaut.. A Bayernu crveni ni za što
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti