Piše se Mane, a čita skromnost: Izjava kojom je Senegalac ponovo osvojio svijet

Vjeruje u svog prvog konkurenta

Piše se Mane, a čita skromnost: Izjava kojom je Senegalac ponovo osvojio svijet

Eldar Ganibegović

U oktobru nas očekuju neki važni fudbalski dani.

Prvo na programu 9. oktobra imamo žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, a onda osam dana kasnije slijedi gala večer nakojem će biti proglašen ovogodišnji osvajač Zlatne lopte.

Jedan od glavnih kandidata za osvajanje najprestižnije individualne nagrade u svijetu fudbala je senegalski reprezentativac Sadio Mane, koji je ovog ljeta dres Liverpoola zamijenio onim Bayerna.

Ipak, i on je svjestan da ima prejaku konkurenciju u vidu Realovog Karima Benzeme, a to je sada i javno rekao i još jednom pokazao koliko je skroman.

U nedavnom intervjuu, Senegalac je rekao da Benzema u potpunosti zaslužuje osvojiti Ballon d'Or 2022.

"Iskren sam, mislim da je onaj koji zaslužuje trofej ove godine Karim. Imao je sjajnu sezonu s Real Madridom, osvojio je Ligu prvaka. Mislim da to daleko zaslužuje, pa bih bio sretan da pobijedi.

Znam da sam osvojio Afrički kup nacija, bilo je to oslobođenje za mene i za Senegal, ali Karim je taj koji zaslužuje trofej i ja u to iskreno vjerujem", rekao je Mane, prenose britanski mediji.

Podsjetimo, nedavno je na internetu procurio navodni poredak fudbalera kada je u pitanju Zlatna lopta, a upravo su Benzema i Mane zauzeli prve dvije pozicije, s tim da je Francuz osvojio daleko više glasova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Treći je Vinicius Junior, dok je Mohamed Salah, donedavni Maneov saigrač u Liverpoolu, na četvrtom mjestu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Da nisu muslimani do sada bi imali po 3 ili vise zlatnih lopti
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije