Mnogi nisu znali

Fanovi širom svijeta šokirani kada su otkrili pravo ime Harryja Maguirea

Edmir Škorić

Nogometni fanovi šokirani su kada su otkrili istinu o pravom imenu kapitena Manchester Uniteda Harryja Maguirea.

Poznato je ime od prelaska u United 2019. i zbog njegovih nastupa za Englesku, ali mnogi zapravo ne znaju pravo ime bivšeg stopera Leicestera i krivca za mnoge Unitedove poraze i primljene golove ove sezone.

Kad kažemo njegovo pravo ime, on se zove Harry Maguire - ali ispada da je 'Harry' njegovo srednje ime. Maguireovo pravo ime zapravo je Jacob Harry Maguire i od ranog djetinjstva svi ga zovu Harry.

Iako to nije neka udarna vijest, ipak je bilo smiješno otkriće za mnoge koji su to otkrili u različito vrijeme posljednjih godina. Neki od vas možda prvi put sada čuju za to.

Bivši defanzivac Leicestera i Sheffield Uniteda proživio je burno razdoblje prošle godine nakon što je izbačen iz startne postove Uniteda i Engleske nakon konstantno loših nastupa, zbog čega je trpio žestoke kritike.

Sada je pažnja usmjerena na Svjetsko prvenstvo, a Gareth Southgate će ga vjerojatno ipak odlučiti povesti u Katar nakon njegovih impresivnih nastupa na Svjetskom prvenstvu 2018. i Evropskom prvenstvu 2021.

No, s obzirom da je doveden kao najskuplji defanzivac na svijetu iz Leicestera, morat će se i dalje nsoiti sa težinom pritiska te cijene, no to je jednostavno sastavni dio života jednog profesionalca.

Unatoč silnim kritikama, znao je Maguire i da odigra dobre mečeve, ali oni su zaista rijetkost u posljednje vrijeme.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Nejasno je kakva budućnost nosi Maguirea i može li oživjeti svoju karijeru u Unitedu i Engleskoj, ali nema sumnje da se mora poboljšati ako ne želi završiti u nekom osrednjem timu.

29-godišnjak je ove sezone upisao samo tri nastupa u Premier ligi, dok je u Evropskoj ligi upisao dva. Ukupno je na terenu proveo 281 minutu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.