Samo je pitanje kad će Ten Hag da poludi: Zna se šta Ronaldo priča saigračima o njemu

Svima je jasno da nisu u dobrim odnosima

Samo je pitanje kad će Ten Hag da poludi: Zna se šta Ronaldo priča saigračima o njemu

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo ove sezone prolazi kroz pravi pakao u Manchester Unitedu i neće biti iznenađenje ukoliko već u januaru napusti ovaj klub.

Ronaldo se prošle godine vratio u United i imao je dosta dobru sezonu, ali se sve promijenilo kada je ljetos zatražio transfer i odbio je da se pojavi na pripremama pred novu sezonu.

Propustio je skoro cijele pripreme, a onda se vratio u ekipu nakon što nije uspio da pronađe novi klub i napusti Teatar snova.

Ronaldo je očekivao da će u Manchester Unitedu jedva čekati da čuju da ostaje, ali se to nije desilo, barem ne od strane novog trenera Erika ten Haga.

Ten Hag je bio razočaran Ronaldovim ponašanjem pred početak priprema i jasno je da je to glavni razlog što je jedan od najboljih igrača svijeta izgubio mjesto u početnoj postavi ovog tima.

Ronaldo većinom ulazi s klupe, a od prve minute šansu dobije tek na mečevima Evropske lige koju ionako baš i ne voli da igra. Dao je samo jedan gol na devet mečeva što dovoljno pokazuje u kakvoj situaciji se nalazi.

Oglasi

The Times piše da je odnos između Ten Haga i Ronalda u potpunosti narušen i da se to jasno može vidjeti na treninzima i utakmicama.

Također, navode da je Ronaldo odlučio otvoreno kritikovati svaki Ten Hagov potez i da na treninzima se stalno žali kako tempo nije dobar, te kako kvalitet treninga Uniteda mora biti dosta bolji.

Ronaldo je čak kritikova Ten Haga i zbog taktike jer smatra da ovaj tim mora igrati na drugi način. Times dodaje da je Ronaldo saigračima rekao da smatra da je Ten Hag nepotrebno tvrdoglav i previše vezan za taktiku koju je koristio u Ajaxu, a koja u Unitedu baš ne funkcioniše kako je očekivao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, Ronaldo je bio zaprepašten tempom na treningu i onim što Ten Hag traži, te smatra da to nije dovoljno jak kvalitet i tempo za klub poput Manchester Uniteda.

Očito je da Ronaldo i Ten Hag ne mogu funkcionisati baš najbolje i čini se da smo sve bliži tome da ga United pusti čak i besplatno u januaru jer mnogi smatraju da kvali atmosferu u svlačionici.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije