Foto - Screenshot

Pokazao mu crveni karton

Konačno se našao neko ko nije želio trpiti Sergija Ramosa

Midhat Šljivak

Sergio Ramos isključen je u finišu prvog poluvremena u utakmici Reimsa i PSG-a.

Španski defanzivac je u 41. minuti u nekoliko sekundi dobio žuti, a potom i direktan crveni karton.

Igrači PSG-a protestvovali kod sudije Pierrea Gailloustea zbog prekršaja kojeg je dosudio u korist domaćeg tima. Zbog toga su Marco Verratti i Sergio Ramos dobili žute kartone.

Međutim, sudija Gaillouste nije želio trpiti uvrede koje mu je defanzivac PSG-a nastavio upućivati nakon žutog kartona i pokazao mu je direktan crveni karton.

OVDJE pogledajte ovaj zaista interesantan trenutak

Ramos i saigrači su ostali u čudu. Nije Španac mogao da vjeruje da mora van terena i jasno se pitao zbog čega je dobio crveni karton.

PSG tako na Ramosa neće moći računati u naredne dvije utakmice, a kazna možda bude i veća ako sudija u izvještaju navede ozbiljan razlog za isključenje igrača PSG-a.

Očigledno ovaj momak nije želio da trpi uvrede i odlučio je pokazati da je ipak on šef na terenu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovakve stvari Ramosu bi u Španiji vjerovatno i prošle i ne bi bilo crvenog kartona, ali kod francuskih sudija u posljednje vrijeme apsolutno niko nije poštežen i kartoni se redaju kao na traci.

Gotovo da ne prođe utakmica u Ligue 1 u kojoj nema crvenog kartona i očigledno su sudije dobile upute da za razliku od prethodnih godina kažnjavaju sve uvrede, ali i žestoke startove.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.