Transfer iz snova za sretnika: PSG je Mbappeov rob, potvrdio je to i posljednji potez!

Ispunjen još jedan uslov

Transfer iz snova za sretnika: PSG je Mbappeov rob, potvrdio je to i posljednji potez!

Admin Čaušević

Koji to fudbaler ne bi volio igrati u jednom od najboljih i najprestižnijih timova današnjice?

Već mjesecima se uveliko piše kako PSG udovoljava svim zahtjevima Kyliana Mbappea samo kako bi Francuza zadržao u svom timu što je duže moguće.

Javna je tajna da se Mbappe miješa u sportsku politiku, to je navodno bio i jedan od preduslova da svjetski superstar produži ugovor sa višestrukim prvakom Francuske.

Tokom septembarske reprezentativne pauze Mbappe se požalio kako u PSG-u nema centralnog napadača poput Oliviera Girouda kao što je to slučaj u reprezentaciji.

Nakon tih riječi na Parku prinčeva su odmah zasukali rukave i krenuli su po dovođenje napadača koji će Mbappeu garantovati više slobode. Izabran je Goncalo Ramos, fudbaler Benfice.

Ovaj 21-godišnji napadač je jedan od najboljih igrača Orlova na stastu sezone. Postigao je ukupno osam golova, četiri u prvenstvu te četiri u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Njegovo dovođenje znači i ispunjenje još jednog Mbappeovog zahtjeva, ali i transfer iz snova za mladog Portugalca čiji će igrački karton biti sve osim jeftin.

Benfica je ljetos prodala Darwina Nuneza za 80 miliona bez bonusa Liverpoolu, a očekuju i približnu zaradu od prodaje Ramosa PSG-u.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Benfica i PSG su sredinom sedmice odigrali meč Lige prvaka. Portugalski tim je bio odličan i meč je okončan rezultatom 1:1, s tim da je Mbappe bio daleko od svog nivoa.

Za nekoliko dana Benfica i Ramos će gostovati na Parku prinčeva što će biti prilika da se pariška publika na licu mjesta upozna sa vrlo izgledno budućom akvizicijom i novim napadačem od sljedeće sezone.

Top Komentari

denimen9
S obzirom da je transfer deadline prošao davno, označit ćemo ovu vijest kao fake news.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi