Klub iz Moskve slavio sa 5:2

Rahmanović strijelac u porazu Samare na gostovanju kod Spartaka

Endin Čaušević

Fudbaleri Spartaka iz Moskve danas su ubjedljivo pobijedili na svom terenu Samaru sa 5:2 u meču 12. kola ruske Premier lige.

Spartak je uspio da dođe do tri boda iako meč nije najbolje počeo za njih jer je Ezhov u šestoj minuti uspio da pogodi za vodstvo Samare od 1:0.

Međutim, u šestoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena Spartak dolazi do 1:1. U centru pažnje bio je Promes koji je uspio da na asistenciju Denisova poravna rezultat.

Do potpunog preokreta Spartak je došao u 50. minuti. Ovaj put Sobolev je uspio da zatrese mrežu gostiju za 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača.

Ipak, slavlje nije dugo trajalo jer je Samara samo šest minuta kasnije poravnala na 2:2. U centru pažnje bio je bh. reprezentativa Amar Rahmanović koji odlično matira golmana Spartaka i ponovo vraća stvari na početak.

No, Spartak je do kraja meča uspio da dođe do sigurne pobjede. Domaći su 3:2 poveli već u 61. minuti kada Sobolov ponovo trese mrežu Samare.

Do kraja utakmice Spartak je postigao još dva gola. Prvo je Litvinov u 73. minuti povisio na 4:2, dok je konačnih 5:2 u sudijskoj nadoknadi postavio Promes.

Rahmanović je bio jedan od boljih u svom timu, a bh. veznjak igrao je do 82. minute ove utakmice.

Spartak je drugoplasirani na tabeli sa 25 bodova, dok je Samara na 11. mjestu sa 11 bodova iz 12 mečeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.