Obećana zemlja za bh. fudbalere: Amar Rahmanović napustio Tursku i otišao u Rusiju

Novi transfer bh. fudbalera

Obećana zemlja za bh. fudbalere: Amar Rahmanović napustio Tursku i otišao u Rusiju

M. Šljivak

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Rahmanović (28) napustio je turski Konyaspor i karijeru nastavlja u Rusiji.

Rahmanović je, kako SportSport.ba saznaje, potpisao trogodišnji ugovor s ekipom Krylia Sovetov Samara.

Turski Konyaspor dobio je obeštećenje od ruskog kluba. Kako saznajemo, ta cifra iznosi oko 750.000 eura.

Rahmanović Tursku napušta nekon godinu i po dana. On je u Konaypor stigao iz FK Sarajevo u januaru 2021. godine za 300.000 eura. Igrao je veoma dobro u ovom timu i u 53 odigrana meča postigao je sedam pogodaka.

Ipak, ponuda iz Rusije se nije mogla odbiti. Rahmanović je odlučio napraviti transfer i karijeru nastavlja u društvu najboljih ruskih klubova.

Rusija je postala prava oaza za bh. igrače. Ovog ljeta tamo su otišli Ivan Bašić (Orenburg) i Igor Savić (Torpedo) i Rahmanović je treći igrač koji odlazi u ovu zemlju u veoma kratkom periodu.

Amar Rahmanović je u karijeri proveo veliki broj klubova, a najbolje partije pružao je u dresu FK Sarajevo. Odlični nastupi na kraju su mu donijeli transfer u Tursku.

Prije tima s Koševa nastupao je u Sloveniji za Celje Maribor i Koper, igrao je u Hrvatskoj i Srbiji, a u BiH je pored Sarajeva kratko nastupao za sarajevski Olimpic te tuzlansku Slobodu, gdje je i počeo karijeru.

Rahmanović je odigrao i pet utakmica za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Njegov novi tim je trenutno na 10. poziciji ruskog šampionata. Samara je nakon osam kola osvojila devet bodova i ima učinak od dvije pobjede, te po tri remija i poraza.

Top Komentari

Dugi
Nadam se da ce ga selektori zauvijek izbeisati sa spiska. Tako je ovih dana norveski selektor izbrisao jednog njihovog (potpisao za moskovski Dinamo) iako je najbolji njihov igrac sredine terena. Uvreda casti i protivljenje medjunarodnim zakonima se treba sankcionisati. ****o si rahmanovicu!
9 2
user1644415954
Eh jest se usrećio
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi