Samo ne zna kada

Iniesta najavio spektakularan povratak u Barcu: "Određeni uslovi moraju biti ispunjeni"

Edmir Škorić

Bivši španski reprezentativac Andres Iniesta spreman je da se vrati u Barcelonu.

Igrač japanskog Vissel Kobe tek treba da završi nogometnu karijeru, ali već razmišlja o svojoj budućnosti. Nekada jedan od najboljih veznjaka svijeta sanja da bude zaposlen u timu u kojem je proveo najveći dio svoje nogometne avanture.

Iniesta je 2018. godine napustio Barcelonu i prešao u Vissel Kobe i u bojama ovog kluba je odigrao 126 utakmica i dao 26 golova uz 25 asistencija. Četiri godine kasnije, nedostaje mu njegov dom, Barcelona, a kako je priznao u razgovoru za Gazzettu dello Sport, nakon završetka karijere rado bi se vratio tamo.

38-godišnjak još ne zna kakvu ulogu vidi u budućnosti, ali će svakako htjeti dati sve od sebe i nastojat će ne razočarati navijače Barcelone .

"Bit ću ovdje u Japanu još godinu dana, a onda ćemo vidjeti. Volio bih se vratiti u Barcelonu, to je moj dom, ali još ne znam koja uloga, bila to trener, sportski direktor ili nešto drugo. U svakom slučaju, prvo što moram raditi je vježbati i zasad se i dalje vidim kao igrač", kaže Andres Iniesta.

"Lijepo je misliti da neko ko je toliko bio i dao klubu može tamo nastaviti raditi i ako prestane igrati, ali da bi se to dogodilo moraju se steći pravi uslovi. Ne možete reći: 'Neću ništa učiniti, ali dopustite mi da se vratim'", dodaje Španac.

38-godišnjak je u intervjuu toplo govorio i o svom bivšem saigraču u klubu Sergiu Busquetsu. Iniesta vjeruje da mladi nogometaši imaju velike koristi od toga što mogu igrati i trenirati s tako izvanrednim igračem. Procijenio je i šanse da se Lionel Messi vrati u Barcelonu, o čemu se sve češće piše posljednjih dana.

"Karijera Sergia Busquetsa jedna je od najboljih u povijesti nogometa. Gavi i Pedri uz sebe imaju nekoga od koga mogu puno naučiti, ko ih može podržati i pomoći im u rastu na terenu i izvan njega", kaže svjetski prvak iz 2010. godine.

"Prilazim s velikom distancom. Vidim da je komplicirano, ali u nogometu se svašta može dogoditi", zaključuje Iniesta koji pokušava realno sagledati mogući pokušaj Messijevog povratka na Camp Nou.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kamo sreće za navijače katalonskog kluba da se jednog dana vrate i Iniesta i Messi, pa bez obzira u kojim ulogama. Nema sumnje da bi takvi majstori pomogli razvoju kluba koji je proteklih sezona bio daleko od svojih najboljih dana.

Ipak, ove sezone pod vodstvom Iniestinog dobrog prijatelja i bivšeg saigrača Xavija stvari izgledaju mnogo bolje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.