Barcelona uz dosta muke preživjela meč protiv Celte i golom Pedrija došla do pobjede

Domaći slavili sa 1:0

Barcelona uz dosta muke preživjela meč protiv Celte i golom Pedrija došla do pobjede

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su teže od očekivanog uspjeli da dođu do tri boda protiv Celte (1:0) u meču osmog kola La Lige.

Katalonski klub uspio je nastaviti sjajnu seriju u domaćem prvenstvu i večeras na svom stadionu pobijediti Celtu iako igra Barcelone je bila daleko od one koju Xavi i navijači ovog tima očekuju.

Barcelona je dobro otvorila utakmicu i očekivano je imala incijativu od samog početka. Domaći su na startu prijetili prek Raphinhe i Lewandowskog, ali gola nije bilo.

Međutim, u 17. minuti Barcelona je uspjela da povede sa 1:0. Po desnoj strani je prošao Balde i centrirao je u peterac Celte gdje očajno reaguje jedan od igrača gostiju i loptu dodaje pravo u noge Pedriju koji rutinski pogađa za 1:0.

Činilo se tada da bi na Camp Nou mogli gledati reviju golova, ali to se nažalost nije desilo.

Barca je do drugog gola mogla u 23. minuti kada je u dobroj šansi bio Jordi Alba, no nije uspio da pogodi mrežu Celte. To je bila i najkonretnija šansa do kraja prvog poluvremena.

Oglasi

Barcelona se u drugom poluvremenu dosta patila s tempom. Celta je igrala znatno bolje i prijetila je golu Barcelone, ali gosti nisu uspjeli da savladao Ter Stegena.

Odličnu šansu Celta je imala u 48. minuti kada je Rodriguez bio u prilici, ali iz odlične situacije je šutirao pored gola.

Celta je u 68. minuti uspjela da savlada domaćeg golmana kada je Larsen pogodio, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Veliku priliku Celta je imala i u 84. minuti. Prvu pravu priliku na meču imao je Aspas koji je izašao sam ispred Ter Stegena, no on to brani. Već nakon kornera Mallo odlično šutira s vrha kaznenog prostora, ali i ovaj put lopta ide tik pored stative.

Do kraja utakmice Celta je imala incijativu i pokušala je na sve načine da dođe do gola, ali je Barcelona uspjela da se odbrani i dođe do tri boda koja ih vraćaju na lidersku poziciju La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je prvoplasirana sa 22 boda koliko ima i Real Madrid, dok je Celta na 11. mjestu s deset bodova. U narednom kolu Barcelona će gostovati upravo na Santiago Bernabeu kod Real Madrida.

Prvi ovosezonski El Clasico na rasporedu je naredne nedjelje s početkom u 16:15 sati. Prije toga Barcu u srijedu očekuje i meč Lige prvaka protiv Intera.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Igru briši bodove piši! Teško se nama u srijedu sa ovakvom igrom!
8 0
Klicko
Yebote žao mi selte što barem ne uze bod.Ubili ih u drugom poluvremenu
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi