Iniesta otvoreno o mogućem povratku u Barcelonu, a dobio je i pitanje o Messiju

Trenutno nastupa u Japanu, ali neće se još dugo zadržati

Iniesta otvoreno o mogućem povratku u Barcelonu, a dobio je i pitanje o Messiju

S. Mlaćo
Nogometni čarobnjak i Barcelonina legenda Andres Iniesta priznaje da ima želju da se jednog vrati u redove Katalonaca.

Iniesta već četiri godina nastupa u Japanu u dresu Vissel Kobea i sjajno mu ide. Obogatio je dodatno svoju riznicu trofeja, a uz to će i sjajno zaraditi.

Ipak, očekivati je da se u Japanu neće još dugo zadržati. Otvoreno je govorio o tome.

“Još godinu dana ću biti ovdje, a onda ćemo vidjeti. Želim se vratiti u Barcelonu, ali ne znam u kojoj ulozi. Da li kao trener, sportski direktor ili nešto treće. Ne mogu ništa reći sada, morat ću na tome poraditi kada dođe vrijeme. Sada sam nogometaš i tako i gledam stvari“, rekao je Iniesta.

Dobio je pitanje i da li vjeruje da će se Lionel Messi jednog vratiti u Barcelonu.

“Meni iz daljine se to čini kao težak posao, ali to nogomet, nikada ne znate“, dodao je.

Oglasi

Iniesta je bio ljubimac navijača Katalonaca i na vrhuncu karijere u Barceloni zarađivao oko 12 miliona eura na godišnjem nivou, što je cifra koju danas ima nešto malo 'jači' fudbaler.

Međutim, Španac je svoje ime iskoristio za ogromnu zaradu pri kraju karijere. On u japanskom Vissel Kobeu zarađuje čak 23 miliona dolara na godišnjem nivou, plus sedam miliona dolara od sponzorskih ugovora i to ga čini sedmim najplaćenijim fudbalerom svijeta.

Van fudbala Iniesta ima nekoliko biznisa čija vrijednost iz dana u dan raste. Tako je u ugovor s japanskim timom uvrstio i opciju po kojoj su Japanci morali da otkupe određen broj boca vina.

Njegov brend je sve popularniji, ali ni to nije sve čime se nekadašnji reprezentativac Španije bavi u svijetu biznisa. Još je nekoliko zanimljivih poslova koje ima.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CiZrUnQgHpV/[/instagram]

Oglasi

Tako je Iniesta pokrenuo marketinšku agenciju koja će pomagati sportistima da se predstave u najboljem svjetlu. On očekuje da će mu ovaj biznis godišnje donositi oko 20 miliona eura godišnjem nivou.

Također, Iniesta ima i svoj vlastiti brend patika. Zove se Mikakus,a nedavno je predstavio i 'Capitten' - firmu koja se bavi proizvodnjom sportske opreme i kopački.

Očekuje se da bi ovaj brend u narednim godinama mogao sve više rasti. Iniesta očigledno ima pravi nos za biznis i na pravi način je uložio novac kojeg je zaradio prethodnih godina.

Njegovo bogatstvo trenutno se procjenjuje na oko 120 miliona dolara, no ono će u narednim godinama sasvim sigurno rasti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Andres Iniesta je kompletnu omladinsku karijeru proveo u Barceloni, a član prvog tima bio je od 2002. do 2018. godine. Apsolutna je legenda katalonskog kluba.

Za tim s Camp Noua, gdje je osvojio apsolutno sve, odigrao je 674 utakmice i postigao je 57 golova. Član Kobea je od 2018. godine i u 126 nastupa postigao je 26 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi