Piše ugledni BILD

"Bomba" iz Njemačke koju niko nije očekivao: Edin Džeko na meti Bayerna!

Endin Čaušević

Najbolji bh. fudbaler Edin Džeko na kraju sezone će najvjerovatnije napustiti Inter nakon što mu istekne ugovor s ovim klubom.

Džeko je u Inter došao prije godinu dana iz Rome i potpisao je dvogodišnji ugovor s ovim klubom, te je u prvoj sezoni pokazao da još uvijek nije za penzije i da može igrati na najvišem nivou.

Iako ima već 36 godina Džeko ne razmišlja još uvijek o penziji jer je i dalje u vrhunskoj formi. To je pokazao i za vikend kada je zabio dva gola s kojima je donio Interu pobjedu na gostovanju kod Sassuola.

Međutim, i pored dobrih igara na početku ove sezone čini se da Inter neće ponuditi Džeki novi ugovor i Dijamant će kako sada stvari stoje kao slobodan igrač napustiti Meazzu narednog ljeta.

No, jasno je da Džeki neće uopšte biti problem pronaći novi klub, a jutros su njemački mediji objavili "bombu" koja je sve iznenadila.

Naime, ugledni BILD objavio je da je interes za Džeku pokazao minhenski Bayern koji narednog ljeta želi da dovede u svoje redove iskusnog napadača, a navodno na listi mogućih pojačanja je i kapiten bh. reprezentacije.

BILD piše da je Bayern pokazao interes za Dušana Vlahovića, Lautara Martineza i Harryja Kanea, ali da su u klubu svjesni da će ih teško dovesti i da su oni trenutno među najskupljim napadačima na tržištu.

U svemu tome pojavilo se i Džekino ime koji se i prije povezivao nekoliko puta s Bayernom, ali od transfera nije bilo ništa.

I pored toga što će Džeko imati 37 godina u Bayernu smatraju da bi bio odlično rješenje i da bi se njegov dolazak sigurno isplatio jer bi ga doveli bez obeštećenja kada mu istekne ugovor s Interom.

Bayern će sigurno pokušati dovesti nekog od navedenih napadača, ali ukoliko to ne uspiju uraditi Džeko će gotovo sigurno biti B opcija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oni pokušavaju da urade nešto slično kao Dortmund koji je nedavno doveo Antonyja Modestea i to je bio pun pogodak. Radi se o iskusnom igraču koji je obično rezervna opcija u timu, ali kada dobije šansu onda to itekako iskoristi.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 12 mečeva za Inter, te je uspio zabiti četiri gola i dodati tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.