Spektakl se sprema naredne srijede

Banovićani 'posebnom' fotografijom najavili duel sa FK Željezničar: Emocije će izazvati i kod Džeke

Samir Mlaćo
Danas je održan žrijeb parova 1/16 finala Kupa naše zemlje.

Danas je održan žrijeb parova 1/16 finala Kupa naše zemlje.

Snage će između ostalih u Banovićima odmjeriti FK Budućnost i FK Željezničar.

Nema sumnje da će tribine stadiona u Banovićima biti ispunjene naredne srijede od 14 sati, s obzirom da će Plavi sa Grbavice izazvati dosta pažnje.

Poznato je i da Željezničar ima veliki broj navijača u tom dijelu naše zemlje i sigurno je očekivati sjajnu atmosferu.

Odmah nakon žrijeba Banovićani koji se trenutno takmiče u Prvoj ligi FBiH su najavili meč te obavijestili navijače o protivniku.

“Danas smo saznali protivnika u 1/16 finala Kupa BiH.

Zeleno-crni će u ovoj fazi najmasovnijeg bh.takmičenja dočekati FK Željezničar Sarajevo.

Utakmica se igra u srijedu 19.10.2022.god. na našem stadionu“, stoji u objavi FK Budućnost

Učinili su tu uz kultnu fotografiju sa jednog od ranijih susreta ova dva tima. U  duelu su bili tadašnji kapiten Budućnosti Elvis Ćergić i tada velika nada kluba sa Grbavice Edin Džeko.

Ćergić je i dalje u FK Budućnost, a protekle sezone uveo je juniore ove kluba u Omladinsku Premijer ligu i pokazao svoje trenersko znanje. Trenutno obavlja ulogu šefa omladinskog pogona.

Edin Džeko je svjetska zvijezda, kapiten naše nogometne i član Intera iz Milana. Iz Željezničara je Džeko otišao u Teplice, zatim Usti nad Labem, te onda kreće velika karijera. Blistao je u Wolfsburgu, Manchester Cityju, Romi, a trenutno nastupa za Inter.

Za reprezentaciju BiH upisao je 126 nastupa uz 64 pogotka.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ćergiću svakako lijep uspomena na duel sa jednim od najboljih napadača Evrope, a vjerovatno će i sam Džeko osjetii posebne emocije kada ugleda navedenu fotografiju.

FK Budućnost je trenutno u Prvoj ligi FBiH i jedan je od pretendenaza za sami vrh tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.