"Bomba" iz Njemačke koju niko nije očekivao: Edin Džeko na meti Bayerna!

Piše ugledni BILD

"Bomba" iz Njemačke koju niko nije očekivao: Edin Džeko na meti Bayerna!

E. Čaušević

Najbolji bh. fudbaler Edin Džeko na kraju sezone će najvjerovatnije napustiti Inter nakon što mu istekne ugovor s ovim klubom.

Džeko je u Inter došao prije godinu dana iz Rome i potpisao je dvogodišnji ugovor s ovim klubom, te je u prvoj sezoni pokazao da još uvijek nije za penzije i da može igrati na najvišem nivou.

Iako ima već 36 godina Džeko ne razmišlja još uvijek o penziji jer je i dalje u vrhunskoj formi. To je pokazao i za vikend kada je zabio dva gola s kojima je donio Interu pobjedu na gostovanju kod Sassuola.

Međutim, i pored dobrih igara na početku ove sezone čini se da Inter neće ponuditi Džeki novi ugovor i Dijamant će kako sada stvari stoje kao slobodan igrač napustiti Meazzu narednog ljeta.

No, jasno je da Džeki neće uopšte biti problem pronaći novi klub, a jutros su njemački mediji objavili "bombu" koja je sve iznenadila.

Naime, ugledni BILD objavio je da je interes za Džeku pokazao minhenski Bayern koji narednog ljeta želi da dovede u svoje redove iskusnog napadača, a navodno na listi mogućih pojačanja je i kapiten bh. reprezentacije.

Oglasi

BILD piše da je Bayern pokazao interes za Dušana Vlahovića, Lautara Martineza i Harryja Kanea, ali da su u klubu svjesni da će ih teško dovesti i da su oni trenutno među najskupljim napadačima na tržištu.

U svemu tome pojavilo se i Džekino ime koji se i prije povezivao nekoliko puta s Bayernom, ali od transfera nije bilo ništa.

I pored toga što će Džeko imati 37 godina u Bayernu smatraju da bi bio odlično rješenje i da bi se njegov dolazak sigurno isplatio jer bi ga doveli bez obeštećenja kada mu istekne ugovor s Interom.

Bayern će sigurno pokušati dovesti nekog od navedenih napadača, ali ukoliko to ne uspiju uraditi Džeko će gotovo sigurno biti B opcija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oni pokušavaju da urade nešto slično kao Dortmund koji je nedavno doveo Antonyja Modestea i to je bio pun pogodak. Radi se o iskusnom igraču koji je obično rezervna opcija u timu, ali kada dobije šansu onda to itekako iskoristi.

Džeko je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 12 mečeva za Inter, te je uspio zabiti četiri gola i dodati tri asistencije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582456981
Babuka je bolji sa 36 od 95% napadca koji su ko fole neke klase i zvjezde.. Nadam se da ces i otici u Bayern..
20 1
hamdi kurtes
Bayern i klocina hahahahah
1 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi