Newcastleov veznjak na meti Kraljeva

Brazilska zvijezda potvrdila pregovore s Realom

Edmir Škorić

Bruno Guimaraes (24) je u januaru 2022. prešao iz Lyona u Newcastle United za ogromnih 42,1 milion eura.

Od tada je Brazilac sastavni dio Svraka, te je pružajući dobre partije privukao interes velikana iz Madrida. Dvaput je zabio u 5:1 pobjedi protiv Brentforda prošlog vikenda.

Navijači na St. James' Parku ga slave, a veliki timovi uveliko posmatraju. Sada je igrač i sam potvrdio da postoji kontakt s Realom.

"Ovdje se osjećam kao kod kuće! Bilo je razgovora s Real Madridom, oni su najveći klub na svijetu. Ali to je bio samo razgovor, ništa više. Nikad nisam sumnjao u ovaj projekt, vjerovao sam u njega od početka. Oduvijek sam želio igrati u Premier ligi i uživati u tome. Navijači me vole i ja volim njih. Ne šalim se, ovdje se osjećam kao kod kuće", rekao je Guimaraes.

Ove njegove riječi naravno ne idu u prilog Realu, kao ni klubovima koji ga planiraju kupiti, ali do narednog ljeta može svašta da se dogodi.

Guimaraes ima ugovor s Newcastleom do 2026. Ako se Real stvarno želi uozbiljiti, morat će platiti više od trenutne tržišne vrijednosti Brazilca od 50 miliona eura.

24-godišnjak je debitovao za brazilsku reprezentaciju u novembru 2020. i od tada je odigrao osam utakmica za Selecao.

Real Madrid je ljetos potrošio 80 miliona eura za defenzivnog veznjaka Aureliena Tchouamenija (22) i zapravo je spreman za budućnost na ovoj poziciji. U isto vrijeme, međutim, Los Blancosi su izgubili i Casemira (30). Guimaraesov brazilski saigrač pridružio se Manchester Unitedu za 70,65 miliona eura.

Engleski list "Daily Mail" javlja da bi za Guimaraes trebao biti zainteresovan i Manchester City. Brazilac koji dobro igra i bori se savršeno uklapa u sustav trenera Pepa Guardiole, navodi se.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, Newcastle je odavno u rukama bogataša kojima neće biti problem zadržati ključne igrače i novac kao u većini slučajeva ovdje neće presuditi, već isključivo eventualna želja igrača i spremnost kluba da ga pusti da napravi novi i veći korak u karijeri.

Za mnoge igrače, naročito one iz Brazila, želja je nositi dres velikana kao što su Real ili Barcelona, uz svo dužno poštovanje Svrakama...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.