Na leđima nosi slavno prezime, Bernabeu se poklonio čuvenom ocu, a on sada potpisuje za Real
Foto - Instagram

Sin slavnog Italijana

Na leđima nosi slavno prezime, Bernabeu se poklonio čuvenom ocu, a on sada potpisuje za Real

Midhat Šljivak

Navijači Real Madrida poznati su po tome što znaju istinske majstore u protivničkim timovima nagraditi velikim ovacijama.

Među onima koji su dobili poštovanje publike u Madridu je čuveni Alessandro Del Piero, koji je 2008. godine postigao dva gola za Juventus, a publika u Madridu mu se naklonila.

Del Piero će zauvijek pamtiti te trenutke. To je nešto najbolje što je doživio u bogatoj karijeru.

"Postigao sam dva gola, a navijači su me nagradili velikim ovacijama", rekao je Del Piero i dodao je:

"Navijači su tamo izuzetni. Nisam bio blizu odlaska u Real Madrid, ali taj stadion je uz Old Trafford nešto posebno", govorio je Del Piero.

Oglasi

Ipak, jedan Del Piero će ipak obući dres Real Madrida. To je Alessandrov 15-godišnji sin Tobias.

Tobias Del Piero član je omladinskog tima Getafea. Real ga je očigledno primijetio, pa će dres tima iz predgrađa Madrida zamijeniti onim mnogo popularnijim.

Alessandro očigledno na terenu ima nasljednika. Vidjet ćemo hoće li on uspjeti naći svoje mjesto pod suncem u narednim godinama, ali talenta definitivno ima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Otac je bio istinski fudbalski čarobnjak. Jedan je od najvećih italijanskih igrača svih vremena i vjerovatno najveća legenda Juventusa.

Pred Tobiasom su tek pravi izazovi. Dolazak u Real sigurno će povećati njegovo samopouzdanje i ostaje nam da u narednim godinama vidimo koliko će ovaj dečko postići.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Čuj samo im dao dva gola i naklonili mu se.Pa Pessi im je trpao godinama,yebao ih na svakom koraku postigavši blizu 30 golova ako se ne varam a nisu mu ćućnuli.A trebali su
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi