Liga prvaka

Chelsea u "kontroverznoj" utakmici slavio veliku pobjedu, Dinamu vrijedan bod na Maksimiru

Edmir Škorić

U utorak navečer odigran je dio utakmica 4. kola u grupnoj fazi Lige prvaka.

U grupi E dosta uzbuđenja i čini se da ćemo do kraja čekati da vidimo sam rasplet u borbi za nokaut fazu.

Chelsea je napravio ogroman posao nakon što je još jednom pobijedio Milan, ovaj put kao gost rezultatom 2:0, ali mora se priznati da im je veliku uslugu učinio njemački sudija Siebert koji je u 18. minuti donio jednu jako diskutabilnu odluku.

On je stoperu domaćih Tomoriju dao direktan crveni karton i dosudio penal za Chelsea. Jorginho je postigao pogodak s bijele tačke za 0:1, ali je zaista veliko pitanje da li je engleski defanzivac, inače bivši igrač Chelseaja, zaslužio da ga se isključi.

S igračem više u polju, Chelsea je već u 34. minuti povisio na 2:0, kada je Aubameyang na asistenciju Mounta postavio konačan rezultat.

Milan nije smogao snage za nešto više, pa ostaje na četiri boda ostvojena u prva dva kola, te će u duelima sa Salzburgom i Dinamom tražiti prolaz u osminu finala.

U drugoj utakmici grupe E Dinamo je na Maksimiru ugostio Salzburg, te je osvojio vrijedan bod (1:1), iako Modri mogu da žale što nisu došli do sva tri.

Austrijanci su prvi poveli golom Seiwalda u 12. minuti, da bi Ljubičić u 42. minuti pogodio za 1:1, što se ispostavilo i konačnim rezultatom.

Dinamo je bodovno izjednačen s trećeplasiranim Milanom i obje ekipe imaju po 4 boda, dok Salzburg ima šest, a Cheslea je sa sedam bodova u daleko najboljoj poziciji pred odlučujuća dva kola.

U grupi G odigran je i meč Borussije i Seville. Iako su prošle sedmice Milioneri slavili s 4:1 u Španiji, večeras su osvojili "samo" bod. Bilo je 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nianzou u 18. pogađa za 0:1, a već u 35. minuti Bellingham je izjednačio na konačnih 1:1.

City je ranije odigrao 0:0 s Kopenhagenom, a trenutno stanje na tabeli izgleda ovako: City 10, Borussia 7, Sevilla 2, Kopenhagen 2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.