Na probnom radu

Velika nada Željezničara na treninzima Manchester Uniteda

Samir Mlaćo
FK Željezničar je 26. jula objavio da je mladi golman ovog kluba Tarik Karić dobio poziv u Akademiju slavnog Manchester Uniteda.

Tarik Karić je rođen 19. septembra 2005. godine u Sarajevu. Reprezentativni je golman i u Želju je stigao 2018. godine iz Famosa, a nedavno je potpisao i ugovor sa sa klubom sa Grbavice.

Sada je stigao u Englesku i priključio se slavnom klubu.

O tome piše i ugledni The Sun koji navodi da je Karić stigao na probu u United, te da Erik ten Haag želi izgraditi ekipu za budućnost.

Karić bi ukoliko zadovolji ukuse mogao biti budućnost Uniteda, a ukoliko se to desi, branit će prvo za mlade selekcijeg evropskog velikana.

The Sun navodi da je Željezničar ponosno pristao da mladom golmanu izađe u susret i pruži mu priliku iz snova. Manchester navodno na golmanskoj poziciji želi dovesti člana Porta Dioga Costu koji brani u sjajnoj formi.

Rezervista Martin Dubravka još uvijek čeka na svoju šansu. Manchester je trenutno u prvenstvu Engleske na petom mjestu sa 15 osvojenih bodova. Za liderom Arsenalom zaostaju devet bodova uz utakmicu manje.

Kako god da završi svoj avanturu u Engleskoj, Kariću će sve što je prošao u Manchesteru itekako dobro doći.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da li će u budućnosti postati 'jedinica' Željezničara ili krenuti ponovo put Engleske, ostaje nam da vidimo.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.