Supruga u očaju jer je slavni muž opsjednut nogometom iako je osvojio pet naslova Lige prvaka

U potpunosti posvećen

Supruga u očaju jer je slavni muž opsjednut nogometom iako je osvojio pet naslova Lige prvaka

Edmir Škorić

Ženama nogometaša nije nimalo lako, budući da su oni uglavnom u potpunosti posvećeni svom zanatu.

Postoje oni nogometaši koji se 24 sata posvete najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu. Ako ne igraju utakmice, onda treniraju, a ako nema timskih treninga, rade individualno. Kada su slobodni, analiziraju utakmice ili gledaju nogomet na TV-u.

Sve to radi brazilski reprezentativac Casemiro, koji je ovog ljeta potpisao za Manchester United i čini se još više "zagrizao" i kao da je iznova počeo da osjeća strast prema tom čarobnom sportu, a najviše ispašta njegova supruga.

Iako je pet puta osvajao Ligu prvaka s Real Madridom, Casemiro se navikava na mnogo teži period u Manchesteru, kojem ne ide baš najbolje, ali on želi da pomogne momčadi Erika ten Haga da se izdigne iznad svih kriza, da se vrati u vrh engleskog nogometa i da se opet Old Traffordom čuje himna Lige prvaka.

Casemiro je razgovarao za Unitedov kanal i priznao kako uvijek pregledava statistiku i analizira slike nakon utakmica: "Puno ih gledam i uživam u tome. Mislim da svoje utakmice gledam tri ili četiri puta. To je način na koji učite i razvijate se ispravljajući pogreške. Mislim da je ključno nastaviti se razvijati u nogometu", izjavio je.

"Puno gledam nogomet. Volim to. Moja žena se malo ljuti jer je kod kuće samo nogomet . Nogomet je moja strast, moja je duša i mislim da je to bio ključ mog uspjeha. Volim nogomet. Volim gledati nogomet", priznao je.

Oglasi

Ljubavna priča Casemira i Anne Mariane

Casemiro i njegova supruga Brazilka upoznali su se još 2011. godine, dok je on nosio dres Sao Paula.

Tri godine kasnije vjenčali su se na spektakularnom vjenčanju održanom u Brazilu s više od 500 zvanica i sjajnom predstavom para. Prije nego što je otišla do oltara, Anna Mariana, koja je tri godine starija od Casemira, studirala je poslovnu administraciju i menadžment , a nedugo nakon toga pokrenula je vlastiti posao kao vizažistica.

Zajedno su više od deset godina i imaju dvoje djece: Saru od šest godina i Caioa, najmlađeg u kući koji ima samo godinu dana.

Nogometaš im često posveti poneku poruku na društvenim mrežama i pozira s njima, na isti način kao i s Annom Marianom. Brazilka je oduvijek podržavala svog supruga gdje god je bio, a ranije smo je mogli vidjeti na tribinama u pratnji svojih mališana kako bi pratili utakmicu Brazila i Tunisa na Parku prinčeva u Parizu.

Oglasi

Prema pisanju španskih medija, Real Madrid je prodao Casemira za 70 miliona eura, što može doseći i 85, u slučaju da ispuni nekoliko bonusa za učinak.

Transfer čini brazilskog internacionalca trećim najskupljim igračem kojeg je Real Madrid ikada prodao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ako ispuni bonuse u vrijednosti barem pet miliona eura, Casemiro će se popeti na drugo mjesto i izjednačiti s Angelom di Marijom kojeg je Real Unitedu prodao za 75 miliona eura.

Prvi je naravno Cristiano Ronaldo koji je za 117 miliona eura otišao u Juventus.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi