Foto: NK Široki Brijeg

Novo ime na Pecari

Bivši omladinac Zuricha potpisao za Široki Brijeg · Zvanično

Endin Čaušević

Široki Brijeg danas je potvrdio da je ovaj klub dobio još jedno pojačanje.

Iako je sezona u Premijer ligi BiH uveliko u toku klubovi još uvijek nisu završili s pojačanjima, a kao što je poznato imaju pravo angažovati igrače koji su bili slobodni na tržištu prije završetka prelaznog roka.

Široki je to pravo odlučio da iskoristi i danas je predstavio novog fudbalera, a riječ je o Kristianu Luburiću.

Ovaj 21-godišnji defanzivac prošao je omladinsku kategoriju Zuricha, te je u seniorskoj konkurenciji nastupao za rezervni tim ovog kluba, a kasnije je igrao za Zug 94 i Grasshopper.

Luburić je ljetos napustio Grasshopper i bio je bez angažmana, a onda je stigla ponuda iz Širokog Brijega koju je odlučio prihvatiti.

Klub s Pecare potvrdio je danas da je Luburić potpisao jednogodišnji ugovor s ovim klubom uz opciju produženja istog.

"Velika mi je čast potpisati za Široki Brijeg i doći u kraj odakle su moji roditelji. To me čini još ponosnijim. Dolazim s ambicijama biti što uspješniji u ovoj sezoni, kako igrački, tako i momčadski. Ovdje želim rasti kao igrač na terenu i kao karakter. Nestrpljivo čekam istrčati na Pecari pred našim sjajnim navijačima", rekao je Luburić nakon potpisa ugovora.

Treba istaći da je Luburić trenirao prethodna dva mjeseca sa ekipom Širokog Brijega i vrlo dobro se upoznao sa saigračima i trenerom Ivicom Barbarićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Luburić je očito ostavio dobar utisak u prethodna dva mjeseca, te mu je klub s Pecare odlučio pružiti priliku da nastupa u dresu Širokog Brijega.

Također, vrijedi istaći da je Luburić upisao i jedan nastup u dresu juniorske reprezentacije Hrvatske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.