Bubalo i Mulalić oduševljeni atmosferom na Pecari: "Ovo nam treba, bez nacionalizma i ružnih riječi"

Press konferencija nakon derbija

Bubalo i Mulalić oduševljeni atmosferom na Pecari: "Ovo nam treba, bez nacionalizma i ružnih riječi"

Haris Zilić

U derbiju 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Široki Brijeg je savladao Željezničar sa 1:0.

Gol odluke postigao je Bagarić u drugom poluvremenu.

Nakon meča održana je press konferencija na kojoj su se medijima obratili trener gostiju Edis Mulalić i pomoćni trener Širokog Brijega Stanko Bubalo.

Oba trenera su stavila veliki akcenat na atmosferu koja je na Pecari bila na vrhunskom nivou bez ijedne ružne riječi što su svakako slike kakve želimo gledati na stadionima u našoj zemlji.

"Uđemo dobro utakmicu, mogli smo povesti. Onda smo izašli visoko, slabo smo reagovali u zadnjoj liniji, primicali su nam se igrači Širokog. Gubili smo čiste lopte glavom. U drugom poluvremenu desi nam se ta akcija Širokog gdje nas kazne. U globalu moramo malo više, brže, bolje. Atmosfera je bila samo za pohvaliti i stadion i publika. Zaslužena pobjeda Širokog. Teško mi možemo nadoknaditi odsustvo jednog igrača", rekao je Mulalić i dodao:

"Moramo gledati dobre stvari. Ne treba nam nikakav nacionalizam i vrijeđanje, neka trijumfuje ko je bolji. Ovo je bio prelijep ambijent i fokus je bio fudbal i to su lijepe stvari. Mi samo gledamo negativne stvari, ovo večeras treba pohvaliti bila je sportska utakmica."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bubalo je također imao riječi hvale.

"Čestitam Edisu i Želji. Željo je uvijek igrao dobre utakmici na Pecari ko i mi na Grbavici. Ove utakmice su uvijek neivzjesne, danas je otišlo na našu stranu. Idemo utakmicu po utakmicu, a Želji puno sreće. Nakon poraza od Zrinjskog malo smo osvježili ekipu. Ovo je danas ljepota, bez vrijeđanja, bez tenzija, pohvale za trenere, igrače, ekipe."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Uvuci se Mulalicu u guzicu sovinistima i nacionalistima. Go vno jedno nepismeno.
6 19
BordoBijeli1946
"*******m. te Bosno *******.m te ja Hrvatska moja domovina" je bas onako fina pjesmica. Mulalicu seljacino mrtva.
4 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi