Mulalić: Opet smo vidjeli da svaki izostanak u ekipi teško možemo nadomjestiti

Izjave trenera nakon meča

Mulalić: Opet smo vidjeli da svaki izostanak u ekipi teško možemo nadomjestiti

Endin Čaušević

Široki Brijeg je večeras na Pecari pobijedio ekipu Željezničara sa 1:0 u derbiju 14. kola Premijer lige.

Na Pecari smo u prvom poluvremenu gledali zaista odličan meč, ali golova nije bilo iako su domaći imali i penal u 41. minuti, no Bender je odbranio udarac Vukoje.

Međutim, u drugom poluvremenu Široki je uspio da dođe do gola i pobjede protiv ekipe Željezničara.

Odlučujući trenutak meča desio se u 61. minuti kada je Bagarić prošao po lijevoj strani i šutirao, a lopta je zakačila Kosorića i završila je iza leđa Bendera za vodstvo Širokog od 1:0.

Do kraja meča domaći su uspjeli da sačuvaju svoju prednost i dođu do tri boda s kojim je Široki ponovo izbio na prvu poziciju na tabeli.

Nakon utakmice treneri oba tima dali su izjave za Moja TV, te su dali komentar na večerašnju utakmicu na Pecari.

Oglasi

Prvi komentar nakon meča dao je trener gostujuće tima Edis Mulalić.

"Teška utakmica. Negdje je dobro otvorimo, imamo situaciju da povedemo, onda ničim izazvano htjeli smo da pravimo visoki pritisak. Gubili smo duele na tu dugu loptu i Široki je tu bio dosta opasan. U drugom poluvremenu nije se igralo aktivno 15-tak minuta. Opet smo negdje vidjeli da svaki izostanak u ekipi teško možemo nadomjestiti, opet se vraćam na širinu i sve. Idemo dalje, poslije smo uveli igrače koji imaju neku kreaciju da se primaknemo golu, imamo par situacija na vrh 16 da završimo udarcem, a mi hoćemo sve kroz igru da uradimo, ali ok. Pomiješani osjećaji", kaže Mulalić.

Željezničar očekuje dosta komplikovan raspored do kraja prvog dijela sezone.

"Komplikovan. I s pozitivnim i negativnim rezultatima raspored je takav kakav jest. Mi idemo dalje da radimo i treniramo".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon Mulalića obratio se i pomoćni trener domaćeg tima Vlado Hrkać.

"Imali smo mi dobrih prilika da završimo možda meč ranije. Imao je i Željo to se mora priznati. Mi na domaćem terenu možda smo imali malo više želje od protivnika. Idemo utakmicu po utakmicu, ide sve na bolje, publika se vratila i to je veoma važno", rekao je Hrkać.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Mulalicu dragi, pa tvoj klub koji vodis nije ni pogledao durbinom na gol protivnika. Jedino sto ti ide u prilog jeste sudjenje iz kola u kolo, maksimalno ste isforsirani od sudijeske organizacije, Sjeti se gospodina Curkuza koji nije dosao na konferenciju za stampu, prvi put u svojoj trenereskoj karijeri, radi sudjenja i valjanja tvojih igraca. Reci nam nešto Mulalicu o dva nedosudjena penala za domacu ekipu, KLASICNI KAZNENI UDARCI I U NIKARAGVI, ali kad zeljana igra oprašta se. E moj Mulalicu...!.
6 4
Ende
Mulalic izvlaci iz ekipe maksimum. Svaka cast ovom covjeku, da nije njegove energije Zeljo bi se borio za opstanak.
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi