Veznjak Barcelone u centru pažnje

Nije bio oduševljen: Kamere snimile reakciju Gavija nakon što je Benzema osvojio Zlatnu loptu

Endin Čaušević

U Parizu je sinoć održana ceremonija dodjele Zlatne lopte koju je osvojio Karim Benzema.

Benzema je u potpunosti zasluženo proglašen za najboljeg igrača svijeta u 2022. godini jer je sezonu obilježio sjajnim igrama u dresu Real Madrida.

Francuski napadač je na svojim leđima nosio kraljevski klub u protekloj sezoni, te je bio jedan od najzaslužnijih što je Real Madrid na kraju uspio da osvoji novi trofej u Ligi prvaka, ali i novu titulu prvaka Španije.

U Real Madridu su mogli biti zadovoljni sinoćnjim izborom jer je pored Benzeme nagradu za najboljeg golmana osvojio i Thibaut Courtois.

Nakon što je Zinedine Zidane otkrio da je Benzema pobjednik i osvajač Zlatne lopte dobio je velike ovacije, ali je bilo i onih koji nisu bili baš oduševljeni zbog uspjeha napadača Real Madrida.

Očekivano, to su bili pojedinci iz tabora ljutog rivala Barcelone, a tu se izdvaja mladi veznjak Gavi koji je sinoć dobio nagradu za najboljeg mladog igrača svijeta.

U trenutku dok je Benzema izlazio na pozornicu kamere su snimile i Gavija koji je sjedio iza njega, te se na licu mladog veznjaka Barcelone vidjelo da baš i nije oduševljen što je napadač Real Madrida dobio tu nagradu.

Možda je tako reagovao i zbog činjenice što je samo dan ranije Barcelona poražena u El Clasicu od Real Madrida sa 3:1, a upravo je Gavi imao jedan verbalni okršaj s Benzemom u drugom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očekivano Gavijeva reakcija na Benzemino osvajanje Zlatne lopta postala je hit na društvenim mrežama, ali i još jednom pokazala koliko je mladi veznjak privržen svom klubu i činjenici da se baš ne raduje uspjesima igrača iz redova najvećeg rivala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.