Apsurdno i zbunjujuće: Je li nagrada otišla u ruke onom ko je ne zaslužuje?

Zanimljiv odabir

Apsurdno i zbunjujuće: Je li nagrada otišla u ruke onom ko je ne zaslužuje?

Eldar Ganibegović

Sinoć je u Parizu održana ceremonija dodjele Zlatne lopte.

Prije nego što je Karim Benzema vrlo očekivano proglašen najboljim igračem svijeta za prethodnu sezonu, France Football je dodijelio niz drugih nagrada.

Tako je Gavi dobio "Copa" nagradu za najboljeg mladog igrača, zatim je Maneu uručena Socrates nagrada, trofej Gerd Muller otišao je u ruke Lewandowskog, nagrada Lav Yashin pripala je Courtoisu, a Alexia Putellas osvojila je Zlatnu loptu u ženskoj konkurenciji.

Jedna od nagrada koju je France Football dodijelio jeste i nagrada za najbolji klub prošle sezone. Vjerovatno su svi očekivali da to bude Real Madrid, no to nije bio slučaj.

Iako su Kraljevi osvojili prvo španski superkup, a zatim i špansku ligu i Ligu prvaka, to im nije bilo dovoljno da ponesu u Madrid, pored Benzemine i Courtoisove nagrade, nagradu za najbolji klub svijeta.

Ova nagrada otišla je put Engleske, na Etihad. Osvojio ju je Manchester City. Građani su prošle sezone osvojili englesku Premier ligu, ženski tim je bio treći u Premier ligi, pet igrača su imali u nominaciji za Zlatnu loptu i jednu fudbalerku, što je bilo dovoljno da budu izabrani za najbolji tim svijeta.

Da stvar bude još apsurdnija, Real Madrid nije bio ni drugi, nego treći. Drugo mjesto pripalo je Liverpoolu. Tim Jurgena Kloppa je prošle sezone osvojio FA i Liga kup, što je bilo dovoljno da budu ispred Real Madrida koji je prvak Evrope.

Pomalo i ironično, ovo sve je na Instagram profilu prokomentarisao veznjak Los Blancosa, Toni Kroos.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nije loše imati najboljeg igrača na svijetu i najboljeg golmana u svojoj momčadi. Čestitke Karimu Benzemi i Thibautu Courtoisu. Također, čestitke Real Madridu za treće mjesto na listi najboljih klubova sezone 2021.-2022.", napisao je njemački fudbaler.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Razlog je jednostavan, a to je Super Liga. No, Real će i ove sezone da se svima skenja u facu pa ćemo da vidimo kako to UEFA rangira dogodine.
4 5
Klicko
Normalno da jeste,odakle benzeme sa zlatnom loptom hahha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi