Još jednom pokazao koliko je skroman i ponizan

Dobio nagradu i izašao na pozornicu u Parizu, a onda ga bilo stid da priča o tome: "Ne hvalim se..."

Endin Čaušević

U Parizu je sinoć održana ceremonija dodjele Zlatne lopte, a svoju nagradu dobio je i Sadio Mane.

Zlatna lopta je očekivano otišla u ruke Karima Benzeme koji je bio zvijezda večeri i zasluženo je proglašen za najboljeg igrača 2022. godine nakon odličnih igara i rezultata koje je imao u dresu Real Madrida.

Pored Zlatne lopte sinoć je France Football dodijelio još nekoliko drugih nagrada, te su se u Parizu okupile zaista velike zvijezde najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Na pozornici se sinoć pojavio i Sadio Mane koji je dobio Socrates nagradu koje se uručuje fudbaleru koji najviše brine o društvu i ima najbolje incijative koje pomažu onima kojima je pomoć prijeko potrebna.

Mane je poznat po tome što dosta novca ulaže u svoj rodni grad u Senegalu i pokušava maksimalno svima da pomogne. Ranije je izgradio školu i bolnicu u svom gradu, ali se nije zaustavio na tome i maksimalno je posvećen narodu iz svoje domovine.

Senegalac je poznat po tome što je izuzetno skroman i rijetko se ističe u javnosti i ne voli da se hvali takvim stvarima, a sinoć je ponovo to pokazao.

Kada je dobio nagradu kratko se obratio javnosti i priznao je da je izuzetno sretan što je mogao da bude među takvim fudbalskim veličinama, a posebno što je na kraju dobio takvu nagradu.

"Izuzetno sam sretan što sam večeras ovdje sa svima vama. Naravno, kao što ste rekli jesam malo stidljiv kada treba govoriti o tome što radim za narod Senegala, ali sam sretan što sam u mogućnosti da im pomognem i promijenim neke stvari", rekao je Mane.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mane ne voli mnogo da priča o svom humanitarnom radu i godinama je to pokušavao da sakrije, ali sigurno je da je ova nagrada otišla u prave ruke jer ovakvih ljudi trebamo što više na ovom svijetu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.